Преглед на печата

От 1 септември данъчните ще проверяват кой стои зад волана на над 400 луксозни коли, съобщава в интервю за „24 часа“ шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Скъпите возила били засечени край популярни дискотеки по морето.
Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев ударно ще строи магистрали, а после ще ги оправя, пише вестник „Сега“, като цитира думи на министъра пред медиите. Освен това Плевнелиев, който се кълнеше, че порочните анекси и оскъпяването на шосетата остават в историята, обяви, че непроменяеми договори няма, допълва изданието.
Новият далекопровод от Айтос до Слънчев бряг, за който преди седмица се уговориха вицепремиерът Симеон Дянков и шефовете на Националната електрическа компания и И Ви Ен, най-вероятно няма да бъде готов до началото на следващия летен сезон, алармира вестник „Пари“. Причината била в тромавите законови процедури.
Министерството на отбраната извади на тезгяха 26 от приготвените за продажба над 800 имота, пише „Монитор“. Досега армията се опита да се отърве на търг от стотина недвижимости, но, заради кризата, без особен успех, отбелязва вестникът.
В болниците забраняват на лекарите да работят заради липса на средства, пише „Новинар“. Според председателя на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов медиците били принуждавани да излизат в отпуск, а в болниците дежурели хора без нужната квалификация.
Сертификатите на българската морска администрация за придобита морска квалификация вече не се признават от част от компаниите в чужбина, алармира „Класа“. Причина за това са установени нарушения в различни учебни центрове.
Десетки малчугани и ученици от София могат да бъдат принудени да посрещнат 15 септември в чуждо училище или детска градина, пише „Дума“. Причината – някои сгради няма да смогнат с ремонтите, предупреждава заместник-кметът по строителството Ирина Савина.
На фона на вълненията в Европа около експулсирането на румънски и български роми от Франция, България и Румъния омаловажават проблема, отбелязва „Дневник“, като цитира западни анализатори, според които двете държави остават встрани от дебата.
Обмисля се възможността някои от подлезите в София да се дадат на концесия, а други да останат към районните кметства, посочва столичният заместник-кмет Любомир Христов, цитиран от „Труд“. Не бил изключен и вариант да се създаде ново общинско предприятие, което да се грижи за подлезите, в повечето от които цари разруха.
В кризата мъжете пестят, а жените харчат, отбелязва „Стандарт“, като се позовава на данни на Националния статистически институт за 2009 г. Дамите не умеели да пестят и продължавали да харчат за дрехи и козметика, докато българските мъже тотално са свили покупките си на ризи, костюми и техника за дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *