Преглед на печата

„С топли пантофи смени арестантските налъми Алексей Петров“, пише „Стандарт“. Нароченият Октопод бе пуснат след 8 месеца решетки, а решението на апелативните съдии беше аплодирано от дузина бивши барети. Зарадирешението на магистратите прокуратурата е предвидила спешни мерки по опазването на свидетелите по делото, коментира „Монитор“. Сред мерките е дори извеждането на някои от тях зад граница.
Предложение на финансовия министър Симеон Дянков шокира вчера синдикатите и работодателите, отбелязва „Сега“. Става въпрос за идеята през 2011 г. да се вдигнат осигуровките с 1,5% и едновременно с това да се увеличи стажът за пенсия за всички работещи и възрастта за пенсиониране на т.нар. категорийни работници.
Възможно е накрая, както вече се е случвало, да се окаже, че целият цирк е бил напразен и правителството да се откаже изобщо от идеята си за повишаване на вноската, коментира „Пари“.
Изсветляват още 12,5% от заплатите в туризма, пише „Труд“. Предстои да се види как това увеличение на минималните осигурителни прагове ще се отрази върху джоба на клиентите догодина, отбелязва изданието, като допълва, че по този начин туристическите шефове почти се изравняват с тези в авиацията.
САЩ и Русия активизират свои енергийни проекти у нас, отбелязва „Класа“. Представителят на Управителния съвет на „Газпром“ Алексей Милер пристига у нас в четвъртък. Междувременно беше заявено, че американски инвеститор има интерес към дейностите по съхранение на отработеното ядрено гориво на АЕЦ „Козлодуй“.
Цените на зърното продължават да растат на международните пазари, заради по-слабата реколта в големите страни производители, на фона на повишено търсене, пише „Дневник“. В България също се регистрира по-голямо търсене на зърно, но, според животновъди, това засега не се отразява на изкупните цени на месото.
Натискат учените от Българската академия на науките да си дарят заплатите за следващите два месеца или да излязат в неплатен отпуск до Коледа, пише „Новинар“. Това били два от вариантите, между които трябва да избират институтите към академията, за да се вместят в орязания бюджет за тази година.
Свиленградският бизнесмен Павлин Паришев-Парко, който се сдоби с прякора „министър на веселието“, е спонсорирал ГЕРБ от самото учредяване на партията, стана ясно вчера, пише „Дума“. Преди дни обаче премиерът Бойко Борисов се закани, че митничарското селце, наречено „министерство на веселието“ ще бъде съборено и национализирано, защото е строено от хора, плащали дълго време на партии.
Шикозен палат върху 4 000 квадратни метра и двор поне 12 декара снимали „летящите данъчни“ наскоро, информира „24 часа“. Внушителната постройка била в южен квартал на столицата и вероятно е най-голямата къща в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *