Преглед на печата

„Скандал! Слагат соя в кайма „Стара планина“ – това е водещотото заглавие на ТРУД, който обяснява, че при проверки в продукцията на четири фирми, произвеждащи колбаси и кайма по стандарта „Стара планина“, т.е. само от месо, са открити соя и соеви деривати. „Производители на ментета заплашват земеделския министър“, пише от своя страна СТАНДАРТ. „Соя в колбаси „Стара планина“ – 4 фирми с отнет лиценз“, съобщава 24 ЧАСА, също на първа страница.

„Хвърчат глави за „Веселото село“; Кърваво заседание на кабинета“, пише още СТАНДАРТ на първа страница. НОВИНАР съобщава, че висш митничар и строителен шеф изгоряха в „Министерството на веселието“, както наричат незаконните строежи край язовир „Ивайловград“. „Започва проверка на 50 големи язовира за незаконни строежи“, съобщава вестник КЛАСА.

Под заглавие „Само бутане! Ние куфарчета не щем!“ ТРУД помества стенограмата от вчерашното правителствено заседание. Според ДНЕВНИК става дума за „премиерски гняв за показ срещу митничарски вили“. 24 ЧАСА помества коментар на Красимир Ангарски по темата, озаглавен „Само екшън „Хеликоптер“ не стига“. „Не ни трябват извънредни закони, а програма за по-ефективен контрол“, смята авторът.

Часовият вестник помества интервю с президента на КНСБ Пламен Димитров по повод преговорите за увеличаване на осигурителната вноска и за пенсионната реформа. Заглавието на интервюто е „Борисов да реши за пенсиите – Дянков пречи“.

СЕГА цитира на първа страница думи на премиера Бойко Борисов на вчерашното правителствено заседание: „Неудобно ми е, че данъците са толкова ниски“ и отбелязва: „Премиерът забрави, че е лидер на дясна партия и разкритикува министрите си и бизнеса, че не са съгласни с увеличението на социалните осигуровки“.

„Дефицитът в НОИ може да доведе до национализация на пенсионните фондове“, пише вестник ПАРИ. Водещата тема на броя е принудителното спиране на „Брикел“.
Водеща тема за МОНИТОР е първият ден на Алексей Петров под домашен арест. „Октопода събра антуража си“, „Яне и Дачков на килимчето при Трактора“, „РЗС пробутва Алексей Петров в политиката“ – това са заглавията по тази тема.

В коментарната си колонка на първа страница ДУМА се спира на вчерашното протестно шествие на учени заради недостатъчните средства в бюджета за следващата година. „Това е позорището на днешна България, която не вдява, че дори затрупаните миньори в Чили ги спасиха учените, а не финансовият министър на САЩ“, пише в коментара.

Почти всички днешни вестници излизат със снимки от акцията по спасяването на престоялите под земята повече от два месеца чилийски миньори. „Миньорите стигнаха Горната земя, Чили празнува успешна операция по спасяването на затрупаните“, пише МОНИТОР. „Чили възхити света с уникална спасителна операция“, отбелязва вестник СЕГА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *