Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Нова такса “камион” вдига цените“
Съветът на министрите на транспорта в ЕС е одобрил в петък идеята да се въведе нов вид европейска винетка специално за камионите. Чрез нея властите ще събират от превозвачите допълнителни суми за ликвидиране последиците от замърсяването на въздуха, шума от движението и задръстванията. Новата евровинетка за камионите няма да е задължителна. Предвидените промени в директива 9962 ще дадат възможност на всяка държава да реши дали да събира допълнителната такса за товарните автомобили. Инициативата за новата винетка е на Еврокомисията. Българското правителство е решило да подкрепи идеята, стана ясно от публикуваната стенограма от заседанието в сряда. Таксата обаче би оскъпила превозите и би вдигнала цените на почти всички стоки, смятат специалисти.
„Те ще възродят селското стопанство“
„Георги Гергов: Другари защо тровите партията?“
„Кога се плаща за безхаберие?“
Има просто правило – след 5 г. всички вземания се погасяват. Давността е 3 г. за неустойки и обезщетения от неизпълнени договори. Правилото е и старо, от години – стигат за усвояване и наизустяване. Не би. Заради давност са загубени поне 600 милиона от приватизацията, възклицава сега премиерът Борисов. Едни хора (приватизаторите) са “забравили” да се издължат, а други хора (контрольорите) са “пропуснали” да поискат държавните пари. Милионите са се изпарили. Това е вчерашната беда. Но, като клеймят кривиците на бившите управници, следят ли своите “давности” сегашните? Или тяхната сметка е отнапред закрита? А какво правят прокурорите? При Филчев рояха на килограм делата за приватизация – приключиха безславно, обвиненията бяха ялови. За “отговорното” безхаберие обаче давността е голямшка, сметката не е закрита. Само че и днешните имат проблеми с доказването. Като вчерашните.
„Нова схема: Крадат у нас, продават в Италия“
„Къртицата излезе на светло“

в. „24 ЧАСА“
„Опразват селото на митничарите“
Нов скандал: направили си пътя до вилите с пари от Европа
Митничарското селище започна да се опразва. Собствениците на заплашените от премахване вили край яз. „Ивайловград“ вече изнасят покъщнината си. Опразнена е и селската лавка. Инспектори обикалят вилите и им лепят заповеди за събаряне. Незаконното вилно селище Ставри Димитрово се прочу след проверка на данъчните. То липсва на картата на България, но пък пътят до него е ремонтиран с европари. За целта през 2007 г. са отделени 600 000 лева по програма ФАР. В началото на отбивката от главния път Любимец – Ивайловград табела указва, че това е “проект за развитие на екотуристическа дестинация язовир „Ивайловград“ по програма „ФАР – трансгранично сътрудничество“. Проектът е за „ремонт на съществуващ път и изграждане на място за отдих“. Шосето е било ремонтирано според проекта от 2007 до 2008 година. Сега обаче пътят е в толкова лошо състояние, че картер на ниска кола много лесно може да се счупи по него.
„Сергей не дава другари на Първанов“
„Млечното теленце се топи в устата“
„Йога срещу бръчки“
„Говорещ кос отива на съд за обида“

в. „СТАНДАРТ“
„Сергей показа зъбки на Първанов“
Без милост към предателите в БСП, обяви Станишев
Сергей Станишев показа зъбки на Георги Първанов.
След като първоначално подкрепи президентския проект, вчера соцлидерът обърна палачинката. „Без БСП нищо не може да стане вляво. Партията не може да бъде нечий електорален резервоар, да играе по нечия свирка, нито да е украшение за хора, които припълзяват към авторитета на президента“, обяви от трибуната на 47-мия конгрес Станишев. Той заяви, че изпитва неудобство да коментира нещо, което не съществува. „В същото време обаче този проект е една от най-дискутираните теми в средите на левицата“, каза бившият премиер. Той се зарече да няма милост към предателите в БСП. Конгресът мина вяло. Oт 7 часа заседание два бе речта на лидера. Социалистите се вълнуваха повече от изложението “Стройко” в НДК.
Кирил Домусчиев строи нов завод на „Биовет“ за 50 милиона
Отваря 220 работни места
Президент на световна компания пристига до дни
Приберете 300 милиона дългове от приватизаторите, разпореди премиерът
Генерала хвали „Трейс“, хока пътния холдинг
„40 евроархитекти воюват за София“
„Мими и Развигор – 33 години по-късно“
Полкове маршируват с музиката на звездния тандем
„Бой за дънки по 10 лева“
В истинско бойно поле се превърнаха някои щандове на изложението „Кожа и текстил“ във Варна. Там дънките се предлагаха за по 10 лева. Ботушите пък вървяха по 20 лв. Хит бяха якетата от естествен материал за по 70-80 лв. Имаше и стоки само за гледане като скъпарските дрешки от копринена кожа за по 1000 лева.
„Лятото се връща в петък“
Топлите пуловери и чадърите няма да ни трябват в средата на идващата седмица. Времето ще се затопли, а облаците в цялата страна ще се разсеят. Днес и утре обаче времето ще остане студено, с максимални температури около 15 градуса. Истинското циганско лято идва в петък. Тогава температурите ще стигнат 21 градуса.
„Летищата в Париж без гориво“
„€ 840 млн. данъци за Долче и Габана“
„Чорба от боза сърбат в “Хъшове”“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„ЛЮТА ЗИМА -минус 30 НА БАЛКАНИТЕ“
По-топло само между 20 и 25 октомври
Дълга и люта зима ще се вихри на Балканите, прогнозираха сръбски метеоролози. Температурите често ще падат до минус 30 градуса. Сходна прогноза са дали и от Европейския център за средносрочна прогноза в Рединг, край Лондон.
„Изнасят покъщнина от Веселото село“
„Инвеститори идват в България“
Стотици чужди фирми се пренасят у нас заради ниските данъци
„Рекет „много близо“ в таксито“
Искат минимум 5 лв. за къси разстояния
„Стачка спира летището в Париж“
Горивото може да стигне най- много до вторник“
„И прокуратурата подхвана „Марина Диневи““
След ДНСК
Иззеха документите на незаконния комплекс на братята

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„В Турция гърмят: Дембеле в Трабзонспор“
Плащат 700 000 евро за урагана на Левски, твърди „Фотомач“
Турският гранд Трабзонспор се е прицелил в голмайстора на Левски Гарра Дембеле, пише във вчерашния си брой авторитетният вестник „Фотомач“. Според изданието треньорът на тима Шенол Гюнеш е бил впечатлен от качествата на французина. Според „Фотомач“ настоящата цена на Дембеле, който е сравнен с голов ураган, е 700 000 евро. а за Транбзонспор няма да е проблем да извади тази сума. Очаква се през зимната пауза турският клуб да отправи официална оферта към Левски за Гарра. Според източници на „Меридиан Мач“ шефовете на Трабзонспор ще трябва да умножат минимум по 5 пъти споменатата от „Фотомач“ сума от 700 000 евро. за да купят Гарра Дембеле.
„Уест Бромич спъна Бербо на „ОлдТрафорд““
Нова грешна стъпка допусна Манчестър Юнайтед, след като завърши 2:2 в домакинството си на Уест Бромич. Димитър Бербатов игра цял мач за домакините, които поведоха с 2:0 след голове на Ернандес и Нани през първото полувреме. След почивката обаче автогол на Евра и комична грешка на Ван дер Cap доведоха до петото равенство на Юнайтед от началото на сезона и нова загуба на точки.
„Гьоре върна в ЦСКА побойник и „звезда““
„Дървари сменят УНСС във волейболния шампионат“
„Левски мина през иглени уши, за да бие Черноморец“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Лечков погна съдиите“
Литекс бие Сливен с дузпа, шефът в БФС недоволен
Лечков погна съдиите след загубата на Сливен с 0:1 от Литекс. Шампионите стигнаха до победата с дузпа, вкара я Вилфрeд Нифлор в 43-ата мин. Спортният директор на Сливен Драголюб Симонович оспори отсъждането. Лечков не предяви претенции за дузпата, ядосаха го други решения на рефера Ивайло Стоянов.
– Някои отсъждания през първото полувреме бяха несправедливи – категоричен е вицепрезидентът на БФС. – Ако толкова може този съдия, значи не е за „А“ група. Дали обсъждаме реферите в изпълкома или с журналистите – все тая. Тези съдии почват да ме изнервят, много ни режат.
„Челси и Вила се изпуснаха“
Астън Вила и Челси извъртяха 0:0 в късния съботен мач от английската Висша лига. Така лондончани продължиха черната си серия на „Вила Парк“ – само 1 победа в последните им 12 гостувания там и пропуснаха да се откъснат още от Манчестър Юн. Въпреки на пръв поглед скучния резултат, мачът бе повече от любопитен. Домакините удариха една греда, а гостите цели две. Втората бе на Никола Анелка в 89-ата мин. В 93-ата мин Вила можеше да се докопа до победата. Халфът Найджъл Рио-Кокър отне една топка в центъра, излезе сам срещу Чех, опита се да го прехвърли, но топката мина покрай вратата.
„Борусия Д поведе в Бундеслигата след 8 г.“
„Виктор Валдес: Барселона закъса заради световното“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *