Преглед на печата

Националната агенция за приходите ще започне проверка на имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов, пише Сега. Изданието, както и Република, Труд и Новинар, цитират интервю на шефа на агенцията Красимир Стефанов пред БНР, в което не се изключва възможността за подобни действия.
Стандарт и Сега цитират думите на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова, казани също пред Българското национално радио, че управляващите няма да подкрепят създаването на парламентарна комисия за разследване имотите на Цветанов.
СДС се готви за предсрочни избори, пишат Новинар, Република, Сега и Труд като цитират интервю на лидера на партията Мартин Димитров пред Българското национално радио. Най-големите притеснения на Синята коалиция са свързани с увеличаването на осигурителната тежест, посочва Димитров.
Парите за здравната реформа през следващата година са осигурени, твърди в интервю за БНР, цитирано от Монитор и Република, здравният министър д-р Стефан Константинов. Средствата трябва да дойдат от здравните вноски, които по смисъла на споразумението между Българския лекарски съюз и Кабинета занапред ще се използват единствено за здравеопазване.
Бъдещето на професионалните пенсионни фондове, от които да се плащат пенсиите на работещите първа и втора категория труд от следващата година, скара бизнеса и синдикатите, отбелязва Класа. Работодателите категорично се възпротивиха срещу предложението на синдикатите парите от тези общо 9 фонда да се прехвърлят в Националния осигурителен институт за покриване на дефицита в осигуряването, пояснява изданието.
Видни столични адвокати съобщават за наплив от граждани, тръгнали с дела срещу „Топлофикация“, пише 24 часа. Надписана сметка за парно дори само с 15 лв. кара вече българина даде на съд топлофикацията си, но има и искове за начислени сметки от по 7-8 хиляди лв.
Изненадващо преназначаване и преместване на другия край на страната е мярката, предприемана от вътрешното министерство спрямо служители, които си позволяват да говорят за проблемите на системата, пише в публикация Дума. Напоследък натискът върху полицаите рязко нараства, оплакват се от полицейския синдикат, уточнява изданието.
„Тридесет -четиридесет процента от ръста на износа идват от кражба на ДДС“, пише Труд. Изданието цитира данъчни експерти, според които кражбата на ДДС чрез фиктивен износ добива застрашителни размери.
Застраховките на локомотивите и вагоните на БДЖ може да се окажат невалидни, въпреки че компанията плаща редовно дължимите по тях немалки суми, алармира вестник Пари. Това е така, защото, както стана ясно през последната седмица, около 80% от подвижния състав са с изтекли сертификати за безопасност.
След два поредни сезона на силен спад българските туроператори се надяват тази зима да донесе възстановяване, отбелязва Дневник. Проверка на вестника е показала ръст в планираните туристически полети на летищата в София и Пловдив и умерен оптимизъм сред компаниите, работещи на основните зимни пазари за България – Великобритания и Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *