Преглед на печата

Президентът Георги Първанов пробва да привлече най-знаковите фигури от НДСВ за проекта си АБВ, пише СТАНДАРТ. Първа в списъка била Христина Христова, председател на партията. Държавният глава вече е разговарял с нея, с Владимир Каролев и с проф. Огнян Герджиков, са признали и тримата за изданието. Президентът търсел партньорството на НДСВ заради изградените структури на жълтите в страната.

„Президентът ще се прави на гражданин в новия си политически проект“, коментира СЕГА. Той нарече проекта си „широка гражданска инициатива“, в която щели да се включат представители на различни гилдии, както и той като гражданин. Последва светкавичната реакция на премиера Бойко Борисов от Брюксел: „От днес България е без президент“, допълва изданието.

„Симеон Дянков взриви социалния диалог“, пише ДУМА, като цитира думи на лидерите на Конфедерацията на независимите синдикати в България и Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Пламен Димитров и Константин Тренчев. Поводът за подобен извод е предложението на вицепремиера условията за пенсиониране да се променят от следващата година, след което синдикатите заявиха, че подготвят безсрочни стачни действия, а работодателите подкрепиха позицията на Дянков.

Темата на броя в седмичника КАПИТАЛ е озаглавена „Шоуто на данъчните“ с подзаглавие „Акциите на Националната агенция за приходите са зрелищни, но със спорен ефект“. Опитът от миналото повдига въпроса дали шумът около имотите и призивите за тяхното узаконяване няма да доведе до нови корупционни оферти, посочва вестникът.

Две нови гишета ще заработят от следващата седмица в столичния КАТ, пише МОНИТОР. Очаква се те да стопят опашките в пункта в кв. „Дървеница“, тъй като ще обслужват чакащите за нови шофьорски книжки и желаещите да си платят актовете, посочва началникът на Пътна полиция София Ваньо Стоевски.

Полицията ще поиска официално да участва в направата на програмата за „А“ футболна група през пролетта, пише 24 ЧАСА, като цитира комисар Антон Златанов, отговарящ за борбата с хулиганството в Столичната дирекция на вътрешните работи. Причината е в непрекъснатото разместване на мачовете и в това, че по едни и същи пътища се събират враждуващи агитки.

Мраморна римска статуя на Афродита е спасена от износ в специална операция на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“, пише ТРУД. При операцията по спасяване на струващото 1 млн. евро произведение на изкуството са били задържани 5 души от село Гиген, Врачанско. Полицаи от сектор „Културно-исторически ценности“ смятат, че са пресекли канал, по който различни уникати са напускали България.

За масово нашествие на прекалили с алкохола се подготвят в столичния изтрезвител; отпуските на служителите са прекратени от началото на месеца, отбелязва НОВИНАР. Два месеца преди студентския празник и преди Коледа и Нова година униформените са готови да действат след алкохолните фиести на празнуващите, уточнява вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *