Преглед на печата

Bестниците пишат и за изказването на премиера Борисов, според когото от 1 януари 2012 година стажът за работещите трета категория труд ще започне да се увеличава плавно с по 4 месеца на година. Това ще става докато той не достигне 37 години за жените и 40 за мъжете.
Сексоргии са причина за поредната чистка в митниците, пише Стандарт. Огромна къща в Несебър е била ползвана за партитата и сбирките, посочва по темата Новинар, като се позовава на изказване на шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов пред БНР.Монитор отбелязва, че по думите на Танов дори имало укрити автомобили, които се използвали в тези бази за лов.
У нас прокурорите се занимават с около 600 хиляди случая по сигнали на граждани, докато работата на един европейски прокурор е ограничена и в пъти по-малко, посочва 24 часа, като цитира изказване на зам. главния прокурор Валери Първанов пред предаването на БНР – „Неделя 150“. Той изрази несъгласие с изводите в доклада на Еврокомисията за ефективност на съдебната ни система, уточнява изданието.
На Коледа и Нова година болниците и джипитата пак ще останат без пари, както се случи миналата година, отбелязва на първата си страница Труд, като цитира д-р Георги Ставракев- заместник -председател на Българския лекарски съюз. Това означава, че болните българи ще трябва да вадят от джоба си за изследвания и лечение, пояснява публикацията.
Всеки четвърти българин, който е посетил личния си лекар в последната година, не би го препоръчал на свой познат или приятел, посочва Класа, като цитира данни от световно социологическо проучване.
Броят на леглата не може да бъде критерий за функциониране на болниците, а минималните изисквания за тях ще доведат до административно закриване на поне 50 от тях, пише Дума, позовавайки се на прогнози на лекари.
Масова неграмотност, ниска квалификация и висока смъртност сред хората в активна възраст вещаят големи проблеми на трудовия пазар сега и в близко бъдеще, посочва Сега. Вестникът цитира анализ на Българската стопанска камара, според който всеки пети българин до 24-годишна възраст има по-ниско от средно образование, а всеки четвърти смъртен случай е на човек, който не е навършил години за пенсия.
България може да загуби европейското финансиране за газовата връзка с Румъния, ако до края на годината проектът не влезе в инвестиционна фаза и не бъдат усвоени минимум 2,5 милиона евро, пише във водещата си статия Дневник.
Туристическият бизнес у нас все още е офлайн и това му носи не само лош имидж, но и финансови загуби, отбелязва в темата си Пари. Все още не всички предприемачи осъзнават силата на новите технологии и факта, че ако бизнесът им не присъства в интернет, все едно не съществува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *