Преглед на печата

Руският премиер Владимир Путин пристига в София на 13 ноември, пише на първата си страница „ТРУД“, като се позовава на изявление на българския му колега Бойко Борисов.
Изследване на съдебната система посочва, че прокуратурата има належаща нужда от реформа, която да направи обвинителите по-свободни и обективни в преценките им, посочва в темата си вестникът.
„ТРУД“ и „24 ЧАСА“ публикуват интервюта със социалния министър Тотю Младенов. Според него времето за дебати по пенсионната реформа, не е било загубено, защото така се е повишила осигурителната култура на хората и те са научили много за смисъла на осигуряването. Министърът е на мнение, че реформата ще получи одобрението и на останалите политически сили и Европа.
„24 ЧАСА“ пише още, че найлоновите торбички вече ще струват по левче и така българите ще бъдат отказвани да си слагат покупките в тях, за да не се трупат отпадъци. Солената цена ще дойде от увеличаването на екотаксата, а процесът ще започне постепенно от догодина.
Националната програма за реформи 2010-2013, най-сетне е готова. В плана за реформи обаче такива трудно могат да бъдат открити, посочва СЕГА.
На 13 заплата тази година ще могат да се радват аптекарите, шивачките и металурзите, тъй като това са секторите, където има съживяване, посочва „СТАНДАРТ“ като се позовава на председателя на Българската стопанска камара Божидар Данев.
Банките в България са сред първенците по отпуснати ипотечни кредити в чуждестранна валута, пише „КЛАСА“, като се позовава на изследване за Централна и Източна Европа. Процентът е по-голям единствено в Румъния и Словакия.
По данни на „Евростат“ 25 хиляди младежи напускат станата всяка година, за да учат в чужбина, но лошото е, че не се завръщат обратно, посочва „ДУМА“. Изданието цитира председателя на Съюза на учените проф. Дамян Дамянов.
Случайното посочване на отговори в тестовете по метаметика след 7 клас може веднага да се елиминира, ако учениците избират между пет или 6 верни отговора, вместо сегашните варианти „а“, „б“, „в“ и „г“, пише „МОНИТОР“. Вестникът цитира академик Стефан Дунеков – председател на Съюза на математиците в България.
Напрежението между еколози и управляващи около защитата на природата в България отново започва да ескалира. Причината този път е буферната зона около Националния парк Рила, посочва в темата си вестник „ПАРИ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *