Преглед на печата

Основна тема за повечето вестници днес е рейтингът на висшите училища, който сравнява реализацията на завършилите.Софийскят университет е абсолютен лидер по качество на обучението сред класическите университети, а Американският предлага най-добра реализацията на възпитаниците, пише Сега.
Дневникотбелязва, че най-бързо се започва работа с висше по медицина и процентът на безработица там е нулев.
Повечето кандидат-студенти избират как да продължат образованието си по емоционален начин, базиран на слухове, предразсъдъци и впечатления. Проблемът обаче не е в тях, а в пълната липса на обективна сравнителна информация за състоянието на образователния пазар у нас. Добрата новина е, че този недостатък вече е история, посочва в темата си Пари.
Минималната работна заплата може да се покачи от 1 юли следващата година, пишеНовинар, като се позовава на социалния министър Тотю Младенов. Изказването на министъра идва, след като проектобюджетът за 2011 година е внесен за гласуване в парламента и в него не се предвижда вдигане на минималното възнаграждание.
Нощен лекар сменя джипито, а личните лекари вече ще си правят кооперация за дежурствата след работно време и по празниците, отбелязва Стандарт. Според здравния министър Стефан Константинов здравната каса отпуска 10 милиона лева на семейните лекари, за да отварят денонощни кабинети в големите градове.
Една от всеки три цигари у нас е незаконна – без платен акциз и данъци. Контрабандните цигари достигат 34% от продажбите в страната, а в някои градове като Кюстендил и Перник са над половината от изтъргуваното количество, посочва Труд.
Пламен Галев и Ангел Христов не са босове на престъпна група за рекет, а примерни граждани. Това излиза от решението на кюстендилския окръжен съд, който ги оневини по 13 обвинения, пише на първа страница 24 часа.
България е една от държавите-членки на ЕС, които принципно са против въвеждането на нови данъци и такси във финансовия сектор. Около това мнение се обединиха финансовият министър Симеон Дянков, водещи икономисти и експерти от борсовите среди и банковия сектор, посочва Класа.
Преструктурирането на БДЖ в холдинг и сключването на споразумение със Световната банка за отпускане на заем на дружеството, ще доведе до нова вълна от съкращения, отбелязваДума, като се позовава на Розен Зарков от Федерацията на транспортните работници към КТ Подкрепа. Според него в момента върви акция, при която се освобождават железничари професионалисти, а има наплив на хора, които нямат нищо общо с железниците.
За четвърт век, от 1985 година до края на миналата, от картата на България за изчезнали 81 селища. За сметка на това градовете са се увеличили с 18, а населението на страната се е стопило с почти 1 385 000 души, пишеМонитор, като се позовава на данни на националната статистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *