Преглед на печата

„Кабинетът реже още харчове заради финансовата криза“, съобщава ТРУД на първа страница, като се позовава на проект на правителствено постановление. „Икономии – да, но не от пенсии и заплати“, съветва проф. Стефан Стоилов в коментар за вестника. „Не трябва да се съкращават бюджетни разходи, а те да станат ефективни“ – това е мнението на проф. Гарабед Минасян от Икономическия институт на БАН в интервю за ДНЕВНИК, озаглавено „Най-много ме плаши икономическата активност на правителството“.

„Поне 300 хиляди души са останали без работа“, казва вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в интервю за вестник СЕГА и допълва: „Има хора, които много обичат да има криза, която винаги е свързана с ловене на риба в мътна вода.“

Под заглавие „16 хиляди студенти с евростипендия“, 24 ЧАСА представя новите мерки на социалното министерство по програмата „Човешки ресурси“. Темата е водеща и за ДУМА – „Плащат пътни от работа до дома“ гласи челният материал на вестника. На две страници изданието представя позицията на левите в БСП, които искат смяна на политиката на партията и спиране на одесняването й. „Постигнахме много, но поне една магистрала трябваше да пуснем – срамота е“ – това е заглавието на голямо интервю в 24 ЧАСА с вицепремиера Даниел Вълчев. Подзаглавието на интервюто е „Приеха така мажоритарния избор, че започна да прилича на мажоретен.

Темата на деня на вестник ПАРИ е представена под заглавие „Енергийните проекти – възелът се заплита“. По същата тема ТРУД отпечатва стенограмата на пресконференцията на премиерите Станишев и Путин след разговорите им в Москва.

„Доган – мажоритарен кандидат в Кърджали“, пише ТРУД и допълва, че амбицията е с очакваните 70 на сто от гласовете в този район Доган да стане мажоритарният депутат, избран с най-много гласове в цяла България.

„Политици питат врачки ще влязат ли в парламента“ – това е водещото заглавие на НОВИНАР.

СЕГА и МОНИТОР избират за водеща тема отхвърлянето от правната комисия на парламента на промяната в Семейния кодекс, която узаконяваше съжителството без брак. „Любовта без брак – незаконна. Синодът надделя за Семейния кодекс“ гласи заглавието на първа страница на МОНИТОР.

„За 12 минути 100 хиляди стигат от „Младост“ до центъра“. Под това заглавие СТАНДАРТ дава подробности за новата отсечка на Софийското метро от стадион „Юнак“ до най-големия столичен квартал. Влакчетата на метрото ще тръгнат на 8 май.

СТАНДАРТ пише още за черна борса за автобусни билети преди 6-те почивни дни. Закъсали пътници броят по 40 лв отгоре за място в рейса, тъй като билети от София за провинцията за днес и утре няма, а някои от големите превозвачи не са пуснали допълнителни автобуси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *