Преглед на печата

„400 хил. евро ще бъдат платени, ако е успешен планът за физическото отстраняване на Бойко Борисов“, пише на първа страница 24 часа. Тази договорка е третата по-сериозна заплаха за живота на премиера в последните 6 години, уточнява изданието и припомня предишните случаи.
„Вдигат пенсиите едва през 2013 г.“, информира Дума, като се позовава на думите на управителя на Националния осигурителен институт Христина Митрева. Плановете предвиждат растежът на пенсиите да следва този на доходите и да няма дисбаланс както през 2009г.
Труд съобщава, че БДЖ ще разпродаде или бракува товарни вагони, както и ненужни локомотиви. Компанията натрупала 218 млн. лв. дългове за десетилетие. Ще продължават и съкращенията на персонал, уточнява публикацията.
„Искаме пари за „Хемус“ през Дунавската стратегия. ЕК ще се произнесе по въпроса до март“, пише Монитор и допълва, че през декември тръгват търговете за пътя между аутобана и Видин.
„Старите коли ще се продават с гаранция от минимум три месеца“, отбелязва Дневник и добавя, че договорката е между асоциациите на вносителите и траспортното министерство.
„Вадят КАТ от храстите“, съобщава Стандарт. Шефът на Охранителна полиция комисар Милчо Енев призова шофьорите да сигнализират за скрити в храстите патрулки, защото законът ги задължава да бъдат на видно място, пише в публикацията.
„Алексей Петров готов да се кандидатира за президент догодина“, съобщава Новинар. Състезанието си заслужава, особено ако в него се включи Бойко Борисов, коментира Петров пред плевенски журналисти и уточнява, че в РЗС има хора, с които би работил в екип.
„След Нова година НАП ще оповести проверките за имотите на вицепремиера Цветанов и Андрей Иванов“, отбелязва Класа.
„Фирми злоупотребяват с лични данни на граждани“, съобщава Пари и дава подробности за новата схема за измами сред бизнеса, при която фирми наемат служители без тяхно знание, за да покрият изисквания за персонал.
„Турция вече не признава дипломите на българските университети“, е водещото заглавие на Сега. Изданието уточнява, че всички, записани у нас студенти, ще държат тежък предварителен изпит в Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *