Преглед на печата

„ГЕРБ оставя отпуските“, пише на първа страница „24 часа“. Решението на Конституционния съд за отпуските ни удовлетворява и ГЕРБ няма да прегласува закона. Според премиера Борисов това, че остава двегодишният давностен срок, е достатъчно и показва, че философията на промените е правилна.
„Труд“ съобщава на първа страница, че Европейската футболна централа УЕФА разследва 8 съмнителни мача в България за последните 3 години. Сигналите са препратени от БФС до Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Главна прокуратура. Президентът на УЕФА Мишел Платини, се закани, че който бъде хванат да урежда мачове, никога повече няма да играе футбол, уточнява изданието.
„Дума“ предупреждава за вилнееща банда в центъра на София, която нападала минувачи, пребивала ги до безсъзнание и ги ограбвала. За една нощ в „Пирогов“ са приети трима души, жертва на нападение. Състоянието на единия от тях е сериозно, а сред битите е и спортният репортер от БГНЕС Радослав Петкашев.
„Измамници обират баби и дядовци с обещания за европенсии“, предупреждава „Стандарт“ и допълва, че измамниците обяснявали, че Брюксел отпуска помощи за възрастните българи. За целта обаче трябвало да изпратят такса за купуване на формуляри. Друга версия на апашите е, че пенсионерите са спечелили от европейска томбола, но трябва да внесат определена сума, за да потвърдят участието си, пише още „Стандарт“.
„Държавата намери начин да уволнява работещи пенсионери“, съобщава „Сега“. От 2011 г. работодателите ще могат без проблем да освобождават от работещите пенсионери, благодарение на нова поправка в Кодекса на труда, според която само с месец предизвестие ще се освобождават хора, започнали отново работа, след като са се пенсионирали.
„Бум на пневмонии, заради необичайно топлото време, алармира „Монитор“. Вирусът започва като настинка, поразява белите дробове, но слушалката не лови хриповете навреме, цитира изданието лекари.
„Българският еврокомисар Кристалина Георгиева изпревари по рейтинг премиера Борисов и вътрешния министър Цветанов. Това сочат данните от последното проучване на агенция „Галъп“, отбелязва „Новинар“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *