Преглед на печата

С коренно различни заглавия ни посрещат вестниците в първия работен ден след дългата почивка. На първите си страници всички публикуват снимки от военния парад в столицата по случай празника на Българската армия, но водещите заглавия са различни.
„Монитор“ предупреждава от челната си страница за нова пирамида, която мами с хапче за гориво, с което се намалявал разхода на бензин за колите. 400 души вече са изгубили по 1 500 лева, за да се снабдят с чудодейното хапче, а фирмата действала като секта, предупреждава вестникът. „Набуко“ и „Южен поток“ са еднакво важни за България, казва вицепремиерът и външен министър Ивайло Калфин в интервю в „Монитор“. Проектите ще ни превърнат в значим енергиен център на Югоизточна Европа, посочва той.
„Стандарт“ извежда в заглавие новия хит срещу кризата, а именно – „Левовете в диаманти“ – вече имало поръчки от родни милионери, които се надяват по този начин да спасят парите си от обезценяване.
„Делник“ избира за челната си страница историята на 55 годишна жена, която продава бъбрека си, за да върне взет кредит от хиляда лева.

25 млн.лв. годишно ще влизат в Агенцията по вписванията, пише „Пари“ със заглавие под глава „Нов рекет“. Позовава се на собствено разследване, според което никой не може да обясни какви разходи на чиновниците ще покрие тази сума. Над 500 000 фирми ще плащат по 50 лв., за да подадат финансовия си отчет в агенцията, отбелязва „Пари“.
Еврокомисията предупреди България, че може да й наложи глоба заради липсата на план за търговията с емисии парникови газове на предприятията, съобщава „Дневник“. България още няма Национален план за разпределение на квотите за вредните емисии за втората фаза на европейската схема за търговия с емисии – 2008-2012 г., се казва в съобщението. С документа се определят максималните количества въглероден диоксид, които предприятията могат да изхвърлят в атмосферата. Покритието на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ е паднало до около и под 80 на сто от няколко месеца, пише още „Дневник“. Ако ситуацията не се промени, България може да бъде заплашена от поредна наказателна процедура пред Европейския съд в Люксембург и санкции, посочва изданието.
„Труд“ ще ви посрещне новината за пускането на метрото утре, но и изразява учудване дали запалянковска заплаха не виси над новата станция след вечното дерби в събота.
От „24 часа“ ще разберете, че откакто върлува новия грипен вирус цената на анасона е скочила с 50 на сто заради силното му противовъзпалително действие. Здравна тема избира и „Новинар“, от когото научаваме, че според стоматолози само един на всеки трима българи си мие зъбите.

За в-к „Сега“ водещото заглавие е „Магистрати искат военното НДК за нова съдебна палата“, като уточнява, че държавата плаща на фирма 184 млн. лева за строеж на нов съд, а очаква да продаде военния имот за 100 млн.

В-к „Дума“ избира външнополитическо заглавие за челната си страница, а именно показните арести в Грузия заради метежа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *