Преглед на печата

Вицепремиерът Цветан Цветанов обяви скандална версия, че може бившият главен прокурор Никола Филчев да е поръчал убийствата на адвокатката Надежда Георгиева и на прокурора Николай Колев, пише „Труд“. „Ако имат достатъчно доказателства, да ми сложат белезниците и да ме пратят в съда“, заявява пред изданието Филчев.
Цачева търси сметка, че я освиркват, четем в „Дума“. Протестиращите вчера студенти и учени се спряха пред парламента, където освиркаха излязлата шефка на НС Цецка Цачева. Тя потърси сметка от ректора на СУ за поведението на студентите. Двамата си размениха остри реплики. Полицаите пък не разрешиха на фоторепортерите да се качат на стълбите на Партийния дом, за да снимат от високо протестиращите, уточнява изданието.
От Асоциацията на вносителите на автомобили обмислят една година гаранция за старите коли, пише „Монитор“. Дългосрочни гаранции ще се дават за коли, чиито фабрични са изтекли и нямат надвишен определен пробег километри. Гаранционните стикери са вече готови и се получават със сертификат за качество и произход, пише „Монитор“ .
Мутрите с нов бизнес, пише „Стандарт“. Те подгониха собствениците на коли на лизинг, които не си плащат вноските. Срещу 200 лв. на намерена кола или процент от вноската здравите момчета връщат возилото на лизинговата компания.
Петнайсет дни метене на градинки и преглед при психиатър за алкохолна зависимост за пияни шофьори. Това гласят част от предложенията на експерти до премиера Борисов, информира „24 часа“.
Стохиляди рушвет прибират катаджиите на месец. България е основен износител на организирана престъпност, съобщава „Новинар“, като цитира данните от анализа на Центъра за изследване на демокрацията, представен на кръгла маса за борба с корупцията и връзката с организираната престъпност.
„Ако до Нова година парламентът не удължи срока за пререгистрация с още 6 месеца – над 1 млн. фирми са заплашени от служебна ликвидация“, пише „Класа“, като се позовава на думите на директора на Агенцията по вписванията Виолета Николова пред БНР.
„Краят на здравното осигуряване в България. Правителстовото прави смели крачки към връщането на бюджетното финансиране на сектора“, е темата на „Пари“.
Европа пак посегна към паник бутона, отбелязва „Дневник“ и допълва, че този път Ирландия е повод спешно да се спасява еврозоната.
България остава без пари от Брюксел за АЕЦ „Козлодуй“, четем в „Сега“. Страната ни няма да получи допълнителните 300 млн. евро за затварянето на АЕЦ „Козлодуй“, тъй като ЕС остана без бюджет за 2011 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *