Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„Пироман тормози село от три години“
Серия от палежи хвърли в паника жителите на великотърновското с. Крушето. Само през последната седмица нощното небе над селото е било озарявано от три пожара. Неизвестният пироман безчинства от 2007 г. насам и полицията е безсилна да го залови.
За последните три години той е опожарил най-малко 10 плевни, необитаеми къщи и пустеещи сгради. Трима са заподозрените, но засега арестуван няма.
“Крушето се превърна в селото на палежите. Досега горяха пустеещи сеновали, но скоро подпалвачът може да посегне и на нашите къщи. Някоя нощ ще изгорим като пилци”, страхуват се беловласи старци. Те не крият, че вечер пълнят кофи и легени с вода, за да са им подръка в случай на нужда.
„НАТО слага щит над България“
28-те лидери на НАТО одобриха новата стратегическа концепция на алианса и изграждането на противоракетната отбрана (ПРО). “Радвам се да обявя, че за първи път имаме съгласие за разработването на възможности за ПРО, която да е достатъчно силна, за да покрие цялата европейска територия на страните от НАТО и населението им, както и САЩ”, заяви президентът Барак Обама.
„Спират продажби на фирми с дългове“

в. „24 ЧАСА“
„Ще ви резнем пенсиите, щом намалявате ваканцията“
“Сега вие определяте ваканцията ни, след време ние – пенсията ви!” С такъв плакат близо 1000 ученици от Шумен излязоха на протест срещу съкращаването на коледната им ваканция.
Те напомниха, че има организация във фейсбук 3 януари да стане ден за национално бягство от училище.
“На кой ученик му се ходи на училище – те са много малко. Това е вече извращение на демокрацията!” Така премиерът Бойко Борисов коментира искането на учениците да почиват повече от 10 дни за Коледа и Нова година, след като депутатската ваканция ще е близо 20 дни.
„България на завет пот натовски ракетен щит“
„Семейство живее в кола“

в. „СТАНДАРТ“
„Академици делят пенсии с младите“
Учените късат по четвърт от парите за старост
Невероятно, но факт! По една четвърт от пожизнените си пенсии ще отделят българските академици и член-кореспонденти за младите учени.
Решението огласи вчера директорът на Института по биофизика Андон Косев.
Пожизненото възнаграждение на академиците е 2000 лв., а на кореспондентите – по 653 лв.
Сумите ще бъдат отчислявани в специален фонд.
Младите кадри на БАН получават изключително ниски заплати и ще ни напуснат. Утре няма да можем да компенсираме тази загуба за нас и за държавата, каза още Косев.
Междувременно стана ясно, че въпреки недостига на средства няма да има дървена ваканция и проблеми с изплащането на стипендии на студентите от Софийския унверситет.
„Болни съдят Е.ОН“
Варненската болница“Св. Анна“ ще съди Е.ОН. Пациенти, лекари и сестри в Центъра по хемодиализа изпаднаха в ужас вчера сутринта, тъй като лечебницата за час остана 18 пъти без ток.
По чудо няма пострадали болни.
„Неуловими” изнасят цели къщи“
Банда апаши обира новопостроени, но оборудвани къщи и хотели в Слънчев бряг и Несебър. „Неуловимите“ задигат хладилниците, телевизорите, бойлерите и климатиците, след което отнасят и останалата покъщнина. „В тези жилища в най-добрия случай има по един пенсионер охрана“, обясниха от полицията.
„Обама ни хвали за Афганистан“
Пращаме още военни в Кабул
Очакваме ПРО да покрие цяла България

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Багер за 1600 незаконни сгради“
Бутат Веселото село
Солени глоби за кметове, разрешили криминално строителство
1600 незаконни сгради у нас предстои да бъдат разрушени. За 300 от тях вече е влязла в силазаповед за премахване, обяви министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.
„МВР шефът Цветан Цветанов: Разследваме всички поръчкови убийства“
Трактора и Филчев се познавали добре

в. „МЕРИДИАН МАЧ“
„ЦСКА и Литекс треперят за купата“
Червените обърнаха Сливен, Брату спаси шампионите
„Дембеле изригна с два в Банско“
„Осъдиха Дражев на 5 години за убийство“

в. „7 ДНИ СПОРТ“
„Два гола от засада за Левски“
Съдиите удариха теслата на Банско срещу сините
С два гола от засада Левски победи Банско с 3:1 за купата. Пред 6000 запалянковци на стадион „Свети Петър“ в зимния курорт съдиите удариха здрава тесла на смелите банскалии. При 2:0 за Левски те им отмениха и чист гол. За сините два пъти се разписа Гара Дембеле (26, 76 мин), а Слави Шопов си вкара автогол в 31-ата мин. Гола за Банско заби Павел Петков в 63-ата и взриви стадиона.
– Показахме си рогата и повторихме някои грешки – каза след мача шефът на Левски Тодор Батков.
Той похвали банскалии и им пожела да влязат в „А“ група.
„Байерн пак се дъни“
Байерн и Байер Л завършиха 1:1 и загубиха по 2 т. в битката за титлата. Баварците вече изостават с 14 т. от лидера Борусия Д, който вчера обърна 2:1 Фрайбург с автогол в 78-ата мин.
Байерн поведе на Байер Л в 34-ата мин. Томас Мюлер центрира отдясно към Швайнщайгер, той продължи към Марио Гомес на задната греда и националът се разписа от воле. Байер Л обаче изравни в продължението на първото полувреме. Пранич спъна Сам и съдията свири дузпа. От бялата точка Видал вкара за 1:1.
„Играч за 120 лв. вкара срещу ЦСКА“
ЦСКА видя голям зор с детската градина на Сливен, макар че победи с 3:1 на ст. „Хаджи Димитър“ в мача за купата. На почивката сливналии водеха 1:0 с гол на никому неизвестния юноша Милен Василев. Той бил купен от Козлодуй за 120 лв. с ДДС, обясни мениджърът на Сливен Дуци Симонович. Три гола на Янчев, Делев и Шеридан след почивката донесоха шестата поредна победа за треньора Милен Радуканов.
„Червените газят 3:0 в „Сиконко“
ЦСКА спечели с 3:0 (19, 16, 19) мача с Левски в дербито от IV кръг на волейболната Суперлига. Червените доминираха напълно в зала „Сиконко“ и затвориха мача точно за час. По-опитните играчи на ЦСКА нямаха никакви проблеми срещу младите волейболисти на Левски. Сините бяха и без диагонал, след като младежкият национал и син на треньора Николай Желязков – Жани, се контузи през седмицата.
Най-добри за ЦСКА бяха кениецът Филип Мейо и кубинецът Ясер Портуондо. Двамата завършиха мача с по 12 т.
„Преди години ситуацията беше наобратно. Левски доминираше, а ние се мъчехме да ги затрудним. Сега те тръгнаха по нашия път, но им трябва време“, коментира треньорът на ЦСКА Сашо Попов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *