Преглед на печата

В.“ТРУД“: „МВР и гинеколозите“
Дали в Горнооряховската болница са виновни за смъртта, настъпила след едно преждевременно раждане? Не знаем, макар вътрешният министър да ни прочете 3 разговора между лекарите, подслушани от МВР. Те са шокиращи: „Да го оставим да умре е грехота! -То още е живо, тъй ли? – Не знам. – Ще ни правят на маймуни, ако се обадим сега, мама му…“
Здравният министър, който е гинеколог, се хвана за главата, но от кое, не се разбра: че колегите му по някаква неясна още причина обезумяват пред един човешки плод от 600 грама, или от това, че на всяка дума псуват на майка?…
В.“24 ЧАСА“: „Живо е?! Сложихме го във фризера. В кофа ли да го давим“
„Туй отиде при Андрей Баташов. Живо е, в кофа ли да го давим? По-добре във фризера при биологичните отпадъци.“ Такъв разговор се е водил между лекарите от болницата в Г. Оряховица часове след като установили, че 600-грамовото бебе все още диша. Циничните думи са подслушани от МВР и вчера бяха огласени в парламента. Срам ме е, случаят е криминален, а не медицински не скри шока от разкритията здравният министър Стефан Константинов.
В.“СТАНДАРТ“: „Мамка му, живо е!“
Потресаващи телефонни разговори между трима лекари хвърлиха в смут държавата. Стенограма от СРС-ата на заподозрените в убийството на бебе доктори Миролюб Кожухаров, Димитър Сотиров и Михаил Милатович прочете в парламента вътрешният министър Цветан Цветанов.
В.“НОВИНАР“: „СРС-та доказват: Бебето е умъртвено умишлено!“
Бебето от Горна Оряховица е било умишлено умъртвено от лекарите. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в парламента. Той бе изслушан от депутатите, пред които прочете стенограма от три разговора между шефа на горнооряховската болница д-р Миролюб Кожухаров и неговите колеги. Записите били направени със СРС-та, които били декласифицирани, за да могат да бъдат оповестени на обществото. От тях става ясно, че бебето е било живо 24 часа след раждането. То обаче тежало само 600 грама, затова и дежурният лекар казва на майката, че е мъртво.
В.“СЕГА“: „Цветан Цветанов обвини лекари в умишлено убийство въз основа на СРС“
„Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е дадено шанс“. Това са думи на вътрешния министър Цветан Цветанов, изречени вчера от парламентарната трибуна. За пръв път в най-новата ни история вътрешен министър чете присъда „виновни“, още преди прокуратурата да е повдигнала обвинение.
В.“ДУМА“: „Харчим най-малко пари в Евросъюза“
2600 евро на човек годишно се падат у нас при средно в страните на ЕС 14 200
Българите продължават да са с най-ниска покупателна способност в ЕС, показват данните от последното изследване на най-големия германски институт за пазарни анализи GfK. Пред нас са и Черна гора, и Сърбия, които още не са членки на ЕС. Показателят, който отчита
нетни доходи, очаквания за БВП, инфлация, цени на стоки и услуги, за България пада спрямо 2009 г., докато средният за Европа и ЕС се увеличава.
В.“МОНИТОР“: „Градим скоростна железница с китайците“
Съвсем скоро предстои България да подпише договор с Турция и Китай за строителство на високоскоростна железница, по която китайски стоки ще бъдат доставяни на територията на Евросъюза. Това съобщи министърът на транспорта Александър Цветков два дни преди да отлети за поредни преговори в Пекин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *