Преглед на печата

Приетата от правителството „Концепция за по-добро здравеопазване на България на Министреството на здравеопазването“ е водеща тема на днешните вестници.

Укрепване на тоталитаризма на Здравната каса и все по-нататъшно източване на средствата за здраве на населението, това е червената нишка на приетия документ, пише в рубриката си „Позиция“, Труд. „Доктор почва със 700 лв“, научаваме от Стандарт. Така министерството смята да задържи младите специалисти в България. Само през тази тодина страната ни са напуснали 481 лекари.
Все още има надежда за коледни добавки за пенсионери, съобщава от първа страница 24 часа и уточнява, че парите са само за тези, които получават до 250 лв. Пак часовия вестник информира за решението на Брюксел до 2015 г. роумингът да отпадне и цените на разговорите с чужбина да бъдат като тези в собствената ни страна.
Вестницитекоментират иновото предложението на зам.-кмета по финанси Милко Герджиков за преразпределение на зоните в София, в резултат на което по високите данъци ще засегнат 100 хиляди собственици.
„Част от подземните паркинги в софийските молове ще са недостъпни за коли с газови уредби“, пише Монитор. Решението е на пожарната, която ще следи и за неговото изпълнение.
За затварянето на 4 зоопарка заради липса на лиценз съобщават Монитор, Новинар, Дума и 24 часа. Става дума за парковете в Пловдив, Русе, Шумен и Димитровград. Проверката там е извършена от екоминистерството. В цялата страна има 15 лицензирани зоологически градини. 14 от тях работят по предписан срок до две години, в който, съгласно изискванията, трябва да бъдат изпълнени определени задължителни условия за отглеждане на животните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *