Преглед на печата

Промените в Кодекса за социално осигуряване трябваше да бъдат направени, за да има по-добра финансова стабилност на системата и да бъдат осигурени по- справедливи и адекватни пенсии, посочва КЛАСА. Вестникът се позовава на казаното пред БНР от управителя на НОИ Христина Митрева. Изданието цитира и изявление на Антон Кутев от БСП в „Неделя 150“, че когато човек е министър-председател, трябва да има санитарна хигиена на контактите си.
„ДУМА“ посочва, че според Христина Митрева НОИ е готов да реагира, ако бъде решено да има коледни добавки към пенсиите.
„24 ЧАСА“ публикува интервю с президента Георги Първанов. „Българската Коледа“, битката с престъпността, Калина Илиева, АБВ са сред темите на разговора.
Изданието съобщава и за спецакция в Ловешката болница. Пликове с пари, върху които има имена на лекари, свързват Ловеч и Разград в скандална схема, научаваме от публикацията.
Всеки автомобил, сниман с радар на КАТ за превишена скорост, ще бъде проверен автоматично дали има сключена застраховка „Гражданска отговорност, пише „ТРУД“. Компютрите на пътните ченгета ще бъдат свързани с базата данни на застрахователните компании, научаваме от публикацията.
Хората, които не си плащат навреме дълговете към Националната агенция за приходите няма да се отърват от мерките за принудителното им събиране, отбелязва „СЕГА“. Няма значение какъв е размерът им, тъй като агенцията пристъпва масово към запориране на заплати на длъжници.
Да намериш ром, на който да прехвърлиш фирма с дългове, е като да напазруваш кило маслини, пише „СТАНДАРТ“. Пред Централни хали в столицата е най-голямата нелегална борса за чистачи на борчове. Срещу 200-300 лева беднякът е готов веднага да даде личната си карта и да се превърне в милионер по дългове, уточнява публикацията.
Зимният туризъм у нас започва постепенно да се възстановява от кризата, отбелязва „ДНЕВНИК“. Според хотелиерите в големите курорти основният двигател ще бъдат туристите от съседните страни и от региона.
Темата на вестник „ПАРИ“ е посветена на промяната в Закона за тютюна, която предвижда либерализация на пазара, така че производителите да могат да продават по-скъпо продукцията си. БСП и ДПС обаче смятат, че поправката ще предизвика хаос и ще доведе до още по-голямо понижение на изкупните цени.
Рейтингова система, подобна на тази за унверситетите ще бъде изготвена и за професионалните гимназии догодина, отбелязва „МОНИТОР“ и уточнява, че системата ще мери успеваемостта на завършващите ученици, както и каква е тяхната реализация на пазара на труда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *