Преглед на печата

Решението на правителството да се махнат стикерите за каско от колите е една от водещите новини на днешните вестници. Обяснението е, че по този начин щяло да се спре със застрахователните измами.
От първата си страница Труд информира за абсурдната ситуация, пред която е изправена частна фирма, охраняваща военни обекти и принудена да плаща на армията.
Под заглавие „Доган завива надясно – ще проговори“ 24 часа публикува интервю с Лютви Местан. Соколът щял да излезе от анонимност, след като мине делото срещу него за конфликт на интереси.
Вестникът съобщава и за инициативата си да подреди в класация най-обичаните българи. „Няма нужда да изпращате 100 имена. И едно, две, три стигат. В списъка може да фигурират имената на художници, музиканти, скулптори, общественици, учени, политици, лекари, учители, спортисти.
„Синдикат Алилуя“ е челното заглавието на Стандарт за новосъздадения профсъюз към КТ „Подкрепа“. Освен в Господ поповете ще търсят упование и в Константин Тренчев, пише изданието. Освен свещеници, в организацията ще членуват клисари, административни служители в Българската православна Църква и производителите на свещи.
Държавата срина незаконна барака, но остави дворци край язовир „Искър“ е статията – коментар на Сега. Абсурдни текстове в Закона за устройство на територията и амнистии за незаконно строителство спасяват от събаряне масивни постройки на вододайните зони, пише ежедневникът и допълва: „Така нито една от вилите, построени в чашата на язовира няма да бъде разрушена“.
В интервю за Новинар бившият финансов министър Пламен Орешарски изразява мнението, че големият ни проблем е бюджетният дефицит. Според него събираемостта на държавните приходи е спаднала от 38 на 31 процента спрямо БВП.
„Изтеглят опасни коледни стоки“ е новина номер едно за Дума. Сред тях били детски дрехи и играчки, както и необезопасени коледни лампички. Глобите за търговците на такива стоки били от 5 до 10 хиляди лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *