Преглед на печата

„Преди Коледа цените на храните подскочиха“, гласи водещото заглавие на Труд. Темата продължава на втора и трета страница под заглавие „Храните по-скъпи, техниката поевтинява“. „Ако можеше телевизорът да се яде, а сиренето само да се гледа, щяхме да имаме една наистина щастлива Коледа“, пише вестникът.
По този повод Дума предлага в коментарната си рубрика на първа страница, тези, които консумират много хляб, сирене и олио, да си купят цигулки и петстайни апартаменти, които са поевтинели, или Статистическият институт да започне да смята инфлацията на основата на доста по-скромна кошница.
24часа отделя две страници на темата за парното, по повод по-скъпите сметки за топлия ноември и съветва: „Ако скокът в сметките е с над 20 на сто, питайте защо, 24 ЧАСА ще намери кой да отговори“.
„Мирослав Найденов в акция „Респект“ срещу цените – ветеринарите трябва да поевтинеят храните с проверки преди Коледа“, пише Дневник, според който държавата е намерила абсурдна форма, за да се намеси на пазара.
Под заглавие „Малките данъци водят големи инвеститори“ Република публикува интервю с финансовия министър Симеон Дянков, който очаква, че 2011 година финансово ще е много по-спокойна за бизнеса и за гражданите, тъй като икономиката вече върви нагоре.
„Вдигаме пенсии догодина при повече приходи в бюджета“ – това заявява управителят на НОИ Христина Митрева в интервю за седмичника Политика. Темата на броя е под заглавие „Властта без подаръци за Коледа“.
„Работим за скок на заплатите догодина“ – под това заглавие Стандарт публикува интервю с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов. Отпуските, натрупани до края на 2009-та година, ще се ползват до напускане, казва министърът. В Стандарт можете да прочетете 10 златни правила за пълен портфейл, или как да пазаруваме подаръци, без да затъваме в дългове.
От своя страна вестник Пари предлага коледен час по труд и техника и призовава: „Пропуснете шопинга за безвкусни бляскави играчки и пуснете духа на Коледа, вместо кича в дома си“.
„Джипитата бойкотират 24-часовите дежурства“, съобщава Новинар на първа страница. По същататемаТруд обобщава: „След 14 дни пациенти остават без спешна помощ.“
Монитор предлага журналистическо разследване, озаглавено „Имотната мафия влезе в лудницата“, в което се посочва, че 20 на сто от психично болните са с откраднати жилища.
Скандалът за дипломатите, сътрудници на Държавна сигурност, е водеща тема за 24 часа, който предлага списък на зависимостите между самите агенти и обяснява: „Във външно посланик е командвал заместник- министър“. „Ще видим досиетата, когато излязат в „Уикилийкс“ – така е озаглавен коментарът на страницата „Наблюдател“ на вестник Сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *