Преглед на печата

Всички вестници пишат за приетата оставка на министъра без портфейл Божидар Димитров.
Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Росен Иванов е най-вероятният наследник на Димитров, пише Стандарт. Името на новия министър ще бъде огласено до дни.
Българинът драматично е ограничил потреблението си като всеки трети пести от храна, за да може да се вмести в месечния си бюджет, отбелязва вестник Сега, като се позовава на проучване.
Новинар пише по темата, че хората гледат да не ходят на прегледи при лекар и мръзнат, за да си докарат по-ниски сметки за ток и парно.
Напоследък расте и безработицата сред хората с висше образование, допълва Дума.
Премиерът ще посрещне Нова година на път, тъй като на 1 януари ще бъде в Бразилия за встъпването в длъжност на президента Дилма Русеф, пише на първа страница Труд.
Темата на вестника е посветена на това как политици и известни личности ще изкарат празниците. Почти 4 пъти по-скъпо плащал Софийският университет при закупуването например на една флашка след търгове по Закона за обществените поръчки, посочва в друга статия изданието.
Нотариалната камара предлага да се въведе т.нар. „Последно пълномощно“ срещу най-честите имотни измами, отбелязва във водещата си статия 24 часа. Така според камарата възрастните и болните ще могат да дават разпореждане с имуществото си само на най-близки, роднини или медицинско лице.
Вестникът пише и за убийството на трима българи в Португалия. Според местен журналист най-достоверната версия е, че тримата са били подмамени, тъй като няма друга причина да тръгнат на голямо разстояние в проливен дъжд. Аутопсията ще бъде извършена днес.
24 часапубликува и обширно интервю с вътрешния министър Цветан Цветанов. Той съобщава, че полицията е по петите на престъпна група от Софийско, за която има данни, че се е занимавала и с поръчкови убийства. Според министъра твърдението, че се подслушва масово не отговаря на истината.
България е отчела най-голям ръст на износа в Европейския съюз през първите девет месеца на годината, отбелязва Класа, като се позовава на данни на Евростат. През октомври обаче сме на второ място по спад на показателя.
Темата наПари е посветена на европейския механизъм за защита на еврото.
По три старчески дома да се закриват на година, предлагат от Агенцията за социално подпомагане, посочва Монитор. Те ще бъдат заменени от нов тип жилища или социални услуги, както се планира за домовете за деца, уточнява изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *