Преглед на печата

„Цветанов упорито не признава грешка в скандала с лекарите“, пише вестник Сега. Петорна съдебно-медицинска експертиза опроверга твърденията на вътрешния министър за умишлено убийство на новородено в горнооряховската болница. Медици от Александровска болница и „Майчин дом“ заключиха, че плодът е мъртвороден и няма данни за лекарска грешка.
„Още през уикенда Костов намекна, че ако експертизата покаже, че плодът е мъртвороден, а МВР няма обяснение за случилото се, министърът е редно да подаде оставка“, допълва Труд и уточнява, че се очаква днес да се стигне до искането вицепремиерът да напусне Кабинета.

„Заради отоплението с твърдо гориво от 20 дни дишаме лош прах“, четем в 24 часа. Отровният прахоляк вреди на белия дроб и може да причини астма и рак, става ясно от бюлетините за чистотата на въздуха на Изпълнителната агенция по околната среда. Най-засегнати за София, Перник и Кърджали, уточнява изданието.
„Ново сурвакане се задава с парното“, пише Стандарт и допълва, че ще плащаме топлото по сметки правени на око. От Нова година влизат по-ниски цени на „Топлофикация“. Инкасаторите обаче няма да успеят да засекат колко сме навъртели по старите тарифи. Ще действа системата – „ден градус“, при която се взема предвид прогнозното потребление, средната външна температура и данните на общия топломер на сградата. Така сметките за януари ще бъдат по-солени от миналия, уточнява публикацията.
„Франция и Германия не ни пускат в Шенген“, съобщава Новинар. Според Ханс Герхард Дьоринг, който консултира правителството ни по въпроса за присъединяването към Шенген, очаква се членството ни да бъде отложено с шест месеца. Темата е водеща и за Дневник. Изданието допълва, че, според изискванията, София и Букурещ трябва да се справят с отсъствието на задоволителна правна и административна среда, корупцията на различни нива и ширещата се организирана престъпност и едва тогава да се вземе решение за Шенген.
„Над 10 000 имота се появиха внезапно на кадастралната карта на страната ни след акция „Хеликоптер“, проведена от Националната агенция по приходите“, отбелязва Монитор. Палатите съществували години наред, без да имат официална документация и без собствениците им да плащат данъци и такси за тях.
„През следващата година държавата прибира още 10 млн. лв. от бизнеса заради дублиране на такси“, информира Класа. Причината е, че компаниите ще трябва да внасят срещу такса от 50 лв. годишни финансови отчети и в Агенцията по вписванията наред с НАП или НСИ.
„Дума съобщава, че, според тестовете, провеждани в кампанията „Бъди грамотен“, учениците от страната са се оказали по-грамотни от тези в София.
Двата най-големи футболни клуба „Левски“ и ЦСКА потвърдиха намеренията си да се листват на Българската фондова борса, но шансовете им да привлекат сериозни инвеститори са слаби, съобщава от първата си страница вестник Пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *