Преглед на печата

Учениците до 7 клас ще ходят по цял ден на училище, пише на първа страница ТРУД и уточнява, че промяната е записана в последния текст от новия законопроект за училищното образование и трябва да влезе в сила от учебната 2011/2012. По думите на заместник-министър Милена Дамянова въвеждането й ще става постепенно и ще е по избор на децата и родителите.

В Темата си ТРУД предлага разходка из досегашната централа на ДАНС на улица „Черковна“.

След края на ваканцията на Народното събрание социалният министър Тотю Младенов ще се срещне с депутатите от ГЕРБ, за да ги помоли да внесат уточняващи корекции в Кодекса на труда заради отпуските, посочва 24 ЧАСА. Причината е, че след решението на Конституционния съд в закона се получиха противоречащи си текстове.

Вестникът посвещава и обширен материал на следпразничните намаления на Запад. У нас обаче традицията за ударно сваляне на цените след Коледа все още не е навлязъл и като че ли не се очертава да се появи скоро в такива мащаби, пише вестникът.

Само с три дни разполагат 140 хиляди души за подмяна на старите си лични документи с изтекъл срок, пише НОВИНАР. Всеки, който е забравил или пропуснал да ги смени, може да бъде глобен от 20 до 150 лева. Документите, които изтичат след 31 декември, нямат 6-месечен гратисен период и трябва да бъдат подменени моментално, припомня по темата ДУМА.

Томбола с глоби ще правят кметовете в първите дни на новата година заради Закона за етажната собственост, посочва СТАНДАРТ. Домакинствата ще бъдат наказвани със 100 лева, защото това е санкцията за тези, които живеят в сгради с над 3-ма собственици и до 1 януари не са провели общо събрание на входа и не са регистрирали домовата си книга в общината.

Участието на Сърбия в АЕЦ „Белене“ в момента не е реално, пише ПАРИ, като се позовава на сръбския министър на околната среда Оливер Дулич. Така той се противопоставя на премиера Мирко Цветкович и енергийния министър Петър Шкундрич, които обявиха, че Белград има интерес и желание да участва, уточнява публикацията.

През 2011 година цените на жилищата ще опрат дъното, спадът най-накрая ще спре, а в края на годината стойността им дори може да тръгне нагоре, посочва ДНЕВНИК. Изданието се позовава на брокери на недвижими имоти. Според данни на националната статистика средните цени на жилищата са се върнали на нивата отпреди три години.

През 2010 година българската икономика е търсила най-много шивачки, пише МОНИТОР, като се позовава на Националния план по заетостта. Вестникът цитира и зам.-шефа на Българската стопанска камара Камен Колев, според който проблемът с ниската квалификация на персонала у нас продължава да се задълбочава.

С близо 5 милиарда лева е ощетена през последните 18 месеца схемата за търговия с парникови газове в ЕС, отбелязва КЛАСА, като се позовава на Европол.
В някои страни измамите представляват дори 90% от пазарния оборот, научаваме от публикацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *