Преглед на печата

„60 хил. семейства не си плащат парното, пише „Дума“. „Топлофикация – София“ се готви да даде на съд и малките длъжници, със сметки под 3000 лв. Директорът на „Топлофикация“ Стоян Цветанов се оплака, че дружеството не можело да реагира на кражбите на топлинна енергия, които ощетявали лоялните абонати. Той обясни по-високите сметки с по-ниските температури през ноември.
„Класа“ разкрива, че след ревизия на експортните системи за България, „Газпром“ е открила проблемна схема. Руската компания предпочита да работи с посредници, а ние настояваме те да отпаднат. В момента освен „Винтерсхал“, синьо гориво внасят също „Овергаз“ и „Газпром експорт“. Изключването на отделни компании от вече съществуващите вериги за доставка може да се използва от европейските потребители като предлог да променят в своя полза баланса на интересите на купувача и продавача. Така на този етап „Газпром“ няма изгода да се отказва от посредници при доставките.
Отпускът за 2010 г. ще може да се ползва до края на 2012 г. Управляващите обаче ще правят спешни промени в Кодекса на труда, за да изчистят противоречията, става ясно от публикация в „Дневник“.
Часове преди да отлети за Бразилия, премиерът Борисов пусна писмо на Първанов да върне 33-ма посланици, информира „24 часа“. Имената им излязоха в списъка на комисията по досиетата като сътрудници на бившата Държавна сигурност. Ако президентът откаже да ги върне, те ще бъдат извикани за консултации в София за неограничено време.
Бойко дели ложа с Хилари, пише „Стандарт“ и уточнява, че премиерът и държавният секретар на Щатите ще гледат заедно клетвата на Дилма Русеф от ВИП трибуната в зала „Одисей Гимареш“ в Националния конгрес на Бразилия. Европейският съюз ще бъде представен единствено от Борисов. Той ще прочете приветствие от името на Стария континет.
Рейтингът на кабинета рязко спада, пише „Пари“ и акцентира върху извода, че правителството на Бойко Борисов все още се държи заради бездействието на опозицията. Най-голямата грешка на опозицията е, че все още не е излъчила кандидати за президент, отбелязва изданието.
„Труд“ публикува любопитна информация на първа страница – Най-скъпо продаденото жилище през 2010г. е в курорта „Слънчев ден“ край Варна. Руснак плати 450 хил. евро за ваканционен апартамент с площ 175 кв.м. Цената излиза по 2571 евро на кв.метър. Най-скъпите имоти вече са под върха на 2007-2008г. тогава апартамент на ул. „Московска“ в София бе продаден за 7000 евро на квадрат.
По коледните празници българите са похарчили около 450 млн.лв. за храни и подаръци под елхата, показва проучване на „Монитор“. Според разчетите на търговските вериги 200 млн. лв от тези пари са отишли за пържоли, салати и пиене, уточнява вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *