Преглед на печата

„Лекар от МВР-болница изкара 100 таксита пред парламента“, пише 24 ЧАСА на първата си страница и представя инцидента в нощта срещу събота: „Лекар от МВР простреля таксиджия в София заради засичане. След това стотина таксита се струпаха пред парламента, но се разотидоха мирно. Няма опасност за живота на простреляния таксиджия, медикът е задържан“, допълва вестникът и посвещава още две страници на инцидента.
Темата е водеща и за „ТРУД“ и „СТАНДАРТ“, които обаче акцентират на факта, че таксиметровият шофьор е имал над 60 акта от КАТ.
„След кървав екшън в София свалят джигити от таксита“, гласи заглавието на първа страница на ТРУД. „Таксиметров шофьор вече ще се става само с чисто досие. Собствениците на компании ще проверяват заедно с МВР дали кандидатите за работа имат актове и присъди“, пише „СТАНДАРТ“ и допълва, че другата седмица МВР ще реши на какъв период от време ще дава информация на компаниите какви наказания са наложени на шофьорите им.
„Премиерът се кълне в децата си: Не съм пуснал лев от контрабанда.“, съобщава „СТАНДАРТ“, като цитира интервю на Бойко Борисов вчера за Нова телевизия. „Удрят основните ми играчи, после и мен“, прогнозира Борисов по повод изтеклата в медиите стенограма на разговори между шефа на митниците, финансовия министър и неговия заместник.
С интервю с бившия антимафиот №1 Любен Левичаров „ТРУД“ припомня събитията пред парламента на 10-и януари 1997 година. Интервюто е озаглавено „Имаше сценарий за убийство на депутат“.
„ТРУД“ припомня и друга годишнина: На 10-и януари се навършват 67 години от най-тежките бомбардировки над София през Втората световна война. Само за един ден са убити 750 души – близо 40 на сто от всички българи, загинали под бомбите през цялата война.
„24 ЧАСА“ цитира лекаря, оперирал в ИСУЛ 4-годишната Гергана, която почина на Коледа след операция на сливици. „Не операцията, а действията на колегите ми след това са довели до смъртта на детето. Не чувствам вина за смъртта на Гери“, казва д-р Михаил Маджунов. Нямаше клинична пътека, по която да оставя детето в болницата, казва още лекарят пред изданието.

На първа страница часовият вестник излиза с оптимистичното заглавие: „Пушачите след 50 години изчезват“. 18 държави – от Великобритания до Нова Зеландия, ще са без цигарен дим до 2050 г., твърди изследване на британската банка, пише 24 ЧАСА. Първи през 2028 г. ще се откажат от цигарите в Швеция, където сега пушачи са 15 % от населението. В Гърция 40 % от населението пушат и отказът там ще настъпи чак през 2231 г. За България прогноза в банковия анализ липсва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *