Преглед на печата

Земеделската земя ще е хитът за инвестиции през 2011, пише ТРУД. Цените на всички категории недвижими имоти са на няколкогодишно дъно, но търсенето на ниви е огромно – от наши и чужди производители, от инвестиционни фондове, спекуланти и дори Световната банка.
От края на ноември нотариусите проверяват и в компютрите на ГРАО личните данни, семейното положение и роднините на продавачи и купувачи на имоти. Тъй като данните за населението в службата към Министерството на регионалното развитие не са пълни и актуални, сделката спира, докато се установи истината, отбелязва в друга статия вестникът.
Най-привилигированите групи в държавата – военни и полицаи, отново остават незасегнати от законодателните удари на правителството върху неизползваните отпуски за 2010 година, пише СЕГА. Според вестника няма да бъдат променяни специалните закони за МО, МВР и ДАНС в частта им за полаване на ппочивките и така за няма да има ограничение за това колко неизпозлвани дни от тях могат да се прехвърлят за следващата година.
Над 100 хиляди лева струва разследването на убийствата на сестрите Белнейски, посочва на първата си страница 24 ЧАСА. В разходите по делото не са включени обаче парите за близо 400 ДНК експертизи, направени в лабораторията на МВР.
Грипна епидемия ще бъде обявена до 10-ина дни, отбелязва МОНИТОР като се позовава на проф. Богдан Петрунов от Националния център по заразни и паразитни болести. Според него затоплянето на времето покачи заболеваемостта от остри и респираторни заболявания неимоверно много.
Около 66 % от българите смятат, че кризата в страната е голяма и не виждат изход от нея, пише ДУМА като се позова на проучване на агенция АССА-М. Обяснението за песимизма на хората се крие в това, че около 19 на сто от запитените се оценяват като критично бедни.
Бръмбари на промоция пуснаха частни фирми у нас, пише СТАНДАРТ. Засилената конкуренция сред компаниите, които следят разговори и мейли, стана толкова голяма, че една от фирмите реши да обяви промоция, за да продава по-добре апаратурата си.
България остана в златната среда по конкурентноспособност в света, посочва КЛАСА. Според последния доклад на Световния икономически форум страната ни заема 71-ва позиция сред 139 икономики.
Предварителният контрол на обществените поръчки да бъде засилен, да бъде създаден най-после черният списък на нелоялните фирми, а представители на бизнес организации да се включат в комисиите, които възлагат финансираните с държавни средства дейности. Това предлагат компаниите на работната група, която изготвя нов закон за обществените поръчки, посочва в статията на първата си страница ДНЕВНИК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *