Преглед на печата

Ден преди дебатите за вота на доверие към кабинета, прокуратурата излезе със становище, че изтеклите записи от подслушани разговори са манипулирани, пише РЕПУБЛИКА. По-рано вчера опозицията обвини премиера, че желае гласуването в парламента да мине преди резултатите от експертизата, защото се опасява, че истинността на записите ще бъде потвърдена.

Очаква се изготвянето и на други експертизи, като разследването на аферата ще продължи в парламентарната комисия за контрол на специалните разузнавателни средства, допълва МОНИТОР.

Извадените записи са напълно автентични, е потвърдил за вестник ГАЛЕРИЯ бившият заместник-началник на Агенция „Митници“ Антоний Странджев. Документацията от проведената акция в бирената фабрика в Мездра се пази в митницата в Лом, е посочил още той.

С механичното гласуване в парламента управляващите няма да си върнат доверието на хората, твърди бившият премиер Сергей Станишев, цитиран от ДУМА. Според него искането има за цел да дисциплинира мнозинството и да затвори тема, неприятна за управляващите.

Наблюдатели прогнозират, че днес ключова роля ще има финансовият министър Симеон Дянков, който ще излезе с добри позиции от скандала, отбелязва ДНЕВНИК. Самото гласуване ще бъде най-безинтересната част, коментира изданието.

Премиерът заяви, че случващото се е добре дошло за всички партии преди президентските и кметските избори, пише НОВИНАР. Атаките имали за цел да направят премиера колеблив и зависим и да го подчинят, твърди самият Борисов.

Премиерът предлага да се спре използването на специалните разузнавателни средства, докато не се намери формула, гарантираща, че се прилагат само за документиране на престъпления, пише 24 ЧАСА. Борисов каза, че ще обсъди въпроса отговорно с вицепремиера Цветан Цветанов.

Ход назад с цените зарадва народа преди вота на доверие; от вчера поевтиняха бензинът и дизелът, както и някои марки цигари, посочва СТАНДАРТ. Търсят се начини да се овладее поскъпването на тока, хляба, олиото и месото.

Поскъпването на петрола все още не оказва влияние на икономиката ни, но ако тенденцията се запази, ще се повиши инфлацията, заяви вчера икономическият министър Трайчо Трайков пред Българското национално радио, пише ТРУД. Целият петрол, който използваме, е вносен, припомни той.

Българските съдилища ще могат да налагат дори и по 100 години затвор, пише СЕГА. Проектът за нов Наказателен кодекс е още по-либерален към замяната на наказателната отговорност с глоба, отбелязва изданието.

Държавата планира да подкрепи производителите на масови стоки в отношенията им с големите хипермаркети, пише вестник ПАРИ. За да поддържат ниските цени, магазините действат изключително агресивно, но е проблем да се определи кога практиките им престъпват закони и кога не, коментира вестникът.

Според разчети на „УниКредит Булбанк“ пикът на лошите кредити у нас предстои, като те ще достигнат до 15%, пише КЛАСА. Според Виолина Маринова, председател на Асоциацията на българските банки, е възможно да се наблюдава ръст на лошите кредити, но той ще бъде плавен.

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *