Преглед на печата

Обясненията на президента Георги Първанов за участието му в скандала с предполагаем чадър над бизнесмен се превърнаха в оправдание, в което той сам си противоречи, пише“Пари“. Президентът не успя да обясни какви са отношенията му с бизнесмена Михаил Михов и лобирал ли е за него, допълва изданието.
Почти двойно са се увеличили за година българите, които намират работа в Европа по официален път, показва статистика на Агенцията по заетостта, цитирана от в. „Сега“. Изданието припомня думи на председателя на Българската стопанска камара Божидар Данев, според когото именно излизането на много хора в чужбина е ограничило безработицата миналата година.
Почти два пъти по-малко сделки с недвижими имоти са били сключени през 2010 г. спрямо предкризисната 2007-ма, посочва „Дневник“. Средната цена на жилищата е загубила една трета в сравнение с върховата за този пазар 2008 г. Агенциите за недвижими имоти очакват раздвижване на пазара през 2011 от конкуренцията между банките за клиенти на ипотечни кредити.
Най-изгодно е да се издължите на държавата онлайн, е показала проверка на „24 часа“. При онлайн банкиране ще ви удържат от 15 ст до 1 лв и 10 ст, а на каса банките вземат до 7 лв, посочва изданието.
Мутрите от бившите силови групировки са сред най-активните играчи на пазара за събиране на борчове, пише „Стандарт“. Те държат около 30 % от обемите на дълговете, твърдят източници от МВР. Това било перфектен начин за изпиране на мръсните пари от наркотици, проституция и отвличания.
Най-малко 600 000 шофьори нарушители ще се сблъскат с новия електронен фиш на КАТ до края на годината, прогнозират експерти от Пътна полиция, цитирани от „Монитор“. Очаква се системата да заработи до края на март.
В края на март страната ни ще бъде готова за покриване на техническите изисквания за влизане в Шенгенското пространство, пишат „Труд“ и „Монитор“, като цитират думи на вицепремиера Цветан Цветанов пред Българското национално радио. Според Цветанов, „реалистично“ е България да бъде приета още тази година в свободната зона на движение в Евросъюза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *