Преглед на печата

Повечето централни всекидневници поместват информация за оповестените вчера три разговора между премиера Бойко Борисов и директора на агенция „Митници“ Ваньо Танов, както и между Танов и директора на митницата на аерогара София Павел Манченко.

Водещата статия в ТРУД е посветена на доклад на вицепремиера Симеон Дянков, внесен в парламента, в който пише, че сделката с външния ни дълг по времето на управлението на НДСВ е ощетила държавата с 1 млрд. лв.

Вестник ПАРИ обаче, също на първата си страница, пише, че в доклада няма подобна констатация. Финансовият всекидневник има документа, в който никъде не се споменава за нанесени на държавата вреди. Изданието коментира, че докладът е от 8 декември и че нарочно е изваден тъкмо вчера, за да забравим за скандала с подслушваните разговори на властта.

24 ЧАСА излиза с няколко водещи теми, една от които е, че след 17 години пауза най-после у нас ще се издават отново книгите на Габриел Гарсия Маркес. Той беше сърдит на България заради измами, укриване на доходи, полиграфически своеволия и грешки.

СЕГА не отстъпва от скандала с подслушваните разговори и първа страница е със заглавие „Спецслужбите са записали поне 10 разговора на Бойко Борисов“. Това всъщност са думи на Ваньо Танов от вчерашната му пресконференция. Изданието допълва, че от СРС-та са изскочили и лобистки поправки в полза на големи фирми. Например, от 1 януари са амнистирани нарушители в търговията с алкохол и цигари.

За НОВИНАР водеща тема е информацията, че учениците масово не посещават тоалетна в училище, защото ги е гнус. Те искат сапун, тоалетна хартия и, забележете, врати в тоалетните. Данните са от проучване на организацията Национална мрежа за децата.

МОНИТОР информира, че грипната епидемия у нас ще е до средата на февруари. Прогнозата е на д-р Ангел Кунчев от здравното министерство. Според вестника комисията „Кушлев“ погва Александър Томов, след като съдът го призна за виновен за източване на комбината „Кремиковци“ и постанови 9 години затвор.

СТАНДАРТ ни стряска с водещото си заглавие, че разводът поскъпва, защото в съдебната система нямали пари да изкарат годината. След оповестените вчера поредни разговори между премиера и Ваньо Танов, рапъри веднага са запели „Набери ми ЕГН-то“, научаваме още от вестника.

„Половината от водещите мениджъри в света са оптимисти за икономическия растеж“. Това е водещото заглавие на в. КЛАСА. Прогнозите са в контекста на открития в Давос Международен икономически форум.

ДНЕВНИК извежда на първа страница окончателното решение на депутатите да остане ограничението една фирма да притежава най-много четири аптеки. Правителството предлагаше тази забрана да отпадне предвид изискване на Европейската комисия.

ДУМА излиза с голяма снимка на първа страница, на която се вижда заледен прозорец на трамвай с надпис, че в най-студения зимен ден вчера и в превозните средства на столичния масов транспорт температурите били минусови. Вестникът отделя четири страници на Международния ден в памет на Холокоста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *