Преглед на печата

Брюксел спира процедурата срещу България за свърхдефицит, пише на първа страница Класа. Изданието посочва високата оценка на Европейската комисия и все пак цитира предупреждението, че местните и президентските избори у нас през 2011 г. могат да създадат допълнителен натиск върху разходите.
Безработицата ще остане висока и през тази година е констатация на Международната организация по труда, изведена като централно заглавие в Дневник поради пряката връзка с българската действителност. Същественото днес е, че компаниите оптимизират дейността си и не бързат да наемат работници.
24 часа от своя страна съобщава, че италиански фирми бягат у нас, крият данъци. Далаверата била за над 103 милиона евро. Доживотен затвор грози Алексей Петров съобщава на централно място Монитор. Всекидневникът пояснява, че Трактора е обвинен в рекет и опит за убийство. Екип от журналисти е описал хода на делото, като един от детайлите гласи, че бившата барета е изнудвал плевенския бизнесмен Георги Цветанов да прехвърля безвъзмездно акции от обща фирма. За да бъде по-убедителен, Петров използвал заредена пушка, която опирал в челото на финансиста, пише Монитор и допълва, че за това престъпление Трактора може да бъде осъден на доживотен затвор.

„Казват до месец за конфликта Доган“ е едно от заглавията на първата страница на Труд. Във вътрешността на изданието е разгледан и казусът Сашо Томов, който пък обвинил прокурори в некомпетентност. Реакцията му е по повод присъдата за присвояване на над 6 милиона евро от Кремиковци, припомня Труд. Всекидневникът пише, че ще можем да прехвърляме до 20 дни от редовния си отпуск за следващата година.
Дума също разработва темата под заглавие „Кашата с отпуските пак остава“.

За вестник Пари темата е за фирмените магазини. В раздела „Уикенд“ обаче, изданието разказва за сериалите на 2011 г. Темата на вестник Сега е под заглавие „Половин България купува цигари само на черно“. Темата е почерпена от изявлението на шефа на митниците Ваньо Танов, който вчера беше поканен в парламентарната бюджетна комисия да отчете как се бори с нарушенията, за да се запълнят пробойните в бюджета.

На централно място и Стандарт помества заглавие „Качак за народа“. „Качак“ са евтини, непретенциозни цигари. И това е една от идеите на Танов, с евтините цигари да удари, както е написал екипът в Стандарт, контрабандата. Интервюто на изданието е с министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов и е озаглавено с тревожното твърдение, че 580 хиляди души са лишени от бърз достъп до медицински услуги.

Новинар ни въвежда в потайностите на столицата с тема, озаглавена „Затварят опасните подлези на София“. „Егида“ щяла да ги стопанисва само, ако се стабилизира финансово, отбелязва вестникът. По думите на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, мярката със сигурност няма да е трайна.

И за финал едно съобщение от Републикасъс заглавието „Задава се демографски взрив при циганите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *