Преглед на печата

За извеждане от Египет молят наши сънародници, които се намират в разбунтувалата се африканска държава, пише „Република“, като се позовава на информация на Министерството на външните работи. От ведомството са уверили, че се прави организация за евакуация на желаещите.
Българите продължават да пътуват до Египет, без да се притесняват за безредиците в Кайро, отбелязва „Новинар“. В страната в момента имало около 300 българи, които не са прекъснали почивката си, твърди Донка Соколова, президент на Българската асоциация на туристическите агенции.
Не е нормално с месец да се бавят резултатите от експертизите на разпространените записи от разговорите на директора на митниците, пишат „24 часа“, „Стандарт“ и „Република“, като цитират думи на председателя на Народното събрание Цецка Цачева пред Българското национално радио. Цачева призовава да се изчака отговорът на компетентните органи по случая.
Истерията с подслушването е брутална атака стещу правителството, което е първото след 1989 г., действително тръгнало срещу мафията, твърди в интервю за „Стандарт“ бившият президент Жельо Желев. Според него, ако в момента се проведат предсрочни избори, те биха били „избори по никое време“.
При достатъчно приходи може да има добавка към пенсиите, твърди пред Националното радио социалният министър Тютю Младенов, цитиран от вестник „Класа“. Има много положителни знаци, че е възможно да се получи тази възможност, посочва министър Младенов.
Социалното министерство записва в черен списък фирмите, които не са се издължили на своите служители, е акцентът, изведен от същото интервю от „Монитор“. Само 19 от 72 компании-борчлии са платили заплатите на служителите си.
България заема шесто място в класацията за 2010 г. на най-съдените държави в Европа, отбелязва „Сега“. Годишната статистика на съда в Страсбург показва, че продължава тенденцията страната ни все повече да нарушава правата на човека.
Когато гражданите и фирмите извършват плащания над 15 000 лв., ще трябва да го правят по банков път, съобщава „Дневник“. За тройното увеличение на прага са се договорили Министерството на финансите и депутати от ГЕРБ, преди окончателното приемане на Закона за ограничаване на разплащанията в брой.
Тестът по български език и литература, който тази година ще бъде даден на матурата за зрелостниците, ще бъде определен минути преди началото на самия изпит, пише „Труд“. Новата система била част от мерките за сигурност на образователното ведомство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *