Преглед на печата

Алексей Петров е станал агент на Национална служба „Сигурност“ в последните дни на 1999 г., става ясно от личното му кадрово досие в спеццлужбите, пише  ТРУД, като се позовава на свои източници. Бившият полицай е бил приет с мотивирано искане от тогавашния директор на службата ген. Атанас Атанасов, което е било разписано от Емануил Йорданов. Ползата от влизането в контраразузнаването за самия Петров е била съвсем очевидна, тъй като така той сдобива с политически чадър, отбелязва изданието.
Алексей Петров е станал агент под прикритие по молба на главния прокурор Никола Филчев, посочва в интервю за 24 ЧАСА вицепремиерът Цветан Цветанов. Според него, създаването на образ на Робин Худ за Петров е несериозно. „Октопоът“ е престъпната група, срасналата се най-сериозно с държавните органи, казва още Цветанов.
МВР търси къртиците на Алексей Петров в ДАНС, съобщава СТАНДАРТ. В момента се проверява имало ли е агенти, давали информация на бившия съветник след напускането му, твърди източник на вестника от вътрешното министерство. Данъчните служители проверяват десетки близки до Петров, сред които е бившият премиер Сергей Станишев.
Бойко Борисов трябва да обясни на избирателите си информацията за намерението на България да се присъедини към американската система за противоракетна отбрана, заявява пред ДУМА евродепутатът от левицата Ивайло Калфин. Абсолютно недопустимо е гражданите да научават за подобни действия от американския посланик, а не от българското правителство, категоричен е Калфин. Според него, може да последва излишно разваляне на отношенията ни с Русия и други основни партньори.
София се надява, с помощта на Берлин, да хване богати българи, криещи доходи и данъци в известни с дискретността си швейцарски банки, пише СЕГА. Властите в Берлин обявиха, че отново, както и преди 2 години, са купили „на едро“ от анонимен информатор пакет от данни за банкови авоари, но няма безспорни данни за това.
Фирма „Каолин“ на бизнесмена Иво Прокопиев е получила концесията за находището „Балабана“ в Дулово в нарушение на закона, твърдят юристи, цитирани от КЛАСА. Пет години след  мълчалив отказ, фирмата все пак се сдобива с концесията без конкурс. Дружеството продължава да налага монопола си с благословията на влиятелен кръг в държавата, коментира вестникът.
Държавата да изготви дългосрочна стратегия за развитие на хазарта в унисон с туризма, предлага Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия, отбелязва НОВИНАР. По данни на асоциацията, кризата е свалила приходите в хазартния бизнес с 20-30 % през миналата година.
Нови 1 000 строителни фирми ще фалират през 2010,алармира ПАРИ като се позовава на прогноза на Камарата на строителите. Тази година ще бъде по-тежка за бранша от 2009-та. Почти няма нови поръчки за сторежи, отбелязва изпълнителният директор на камарата Иван Бойков.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *