Преглед на печата

 

 

Идея как да се осветят тайните собственици на скъпи имоти и коли предлга шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов пред „24 часа“. Щом човек трайно ползва имущество, за данъчни цели да се търси съпричастие към собствеността над него, иска Стефанов, с оглед на това, че често формално собствеността се води на името на други хора.

Един от най-активните членове на Комисията по досиетата е агент на Държавна сигурност, твърди пред „Стандарт“ бившият главен секретар на МВР Цвятко Цветков. Въпреки, че не назовава конкретно име, Цветков посочва, че става въпрос за бивша журналистка.
Възможно е правителството да прибере 1 млрд. лв. от приватизационни сделки през 2010 г., заявява в интервю за вестник „Пари“ директорът на Агенцията за приватизация Тодор Николов. За целта трябва да бъдат продадени дяловете на държавата в електроразпределителните компании и да бъде листван миноритарен пакет от Българския енергиен холдинг и негови дъщерни дружества.
Броят на новите жилища е намалял с близо 70% за една година, пише вестник „Сега“. Кризата в строителството се отразявала и на размерите на жилищата, които ставали все по-малки. Дали ще има съживяване в сектора и кога ще бъде то, е трудно да се каже; сигурно е обаче, че скоро няма да сме свидетели на строителния бум отпреди няколко години, отбелязва по темата вестник „Класа“. Колкото по-бързо нашите компании погледнат извън границите на страната, толкова по-бързо ще се наместят в нови ниши, коментира изданието. Евтините апартаменти, обявявани за публична продажба в повечето случаи са непродаваеми, тъй като за повечето от тях има уловки и често се стига до съдебни дела, алармира „Монитор“. Често подобни жилища нямат акт 16 или са апартаменти с учредено пожизнено право на ползване.
Доходите на българските домакинства са намалели за първи път от 8 години насам, пише „Дума“, като се позовава на вицепрезидента на КНСБ Пламен Димитров. Равнището на бедност у нас е 21%, а всеки трети сред хората над 65 години мизерства, сочат данни от изследвания, проведени през 2008 г.
Прогнозите за силен снеговалеж и многото празници през март дават надежди на хотелиерите и туроператорите, че ще успеят да компенсират слабото начало на зимния сезон, посочва „Дневник“. За целта вече се подготвяли специални пакети, рекламни и маркетнгови кампании, а цените щели да бъдат намалени с 10-20% спрямо същия период на миналата година.
Лили Иванова съди създателя на едни от най-големите си хитове Митко Щерев, тъй като е обидена от статия на композитора, озаглавена „Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня“, пише „Труд“. Повод за статията е книгата „Истината“ на певицата, в която Щерев открил неистини за себе си и семейството си.
Българските тийнейджъри залягат здраво над чашката, сочат резултатите от проучване, проведено сред младежи в България, Италия, Белгия, Холандия, Полша и Испания, предупреждава „Новинар“. Шейсет и три процента от учениците у нас излизали всяка вечер с ясното съзнание, че ще пият алкохол, а повече от половината признават, че се напиват поне веднъж месечно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *