Преглед на печата

 

 

Европейската комисия ще отправи критики към съдебната система в България заради слабите резултати в борбата с корупцията на високо ниво и организираната престъпност. Това се казва в черновата на доклада за напредъка на София в областта на правосъдието и вътрешния ред, която е била прочетена от екип на в. „Дневник“.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева очаква техническия доклад на Еврокомисията да бъде добър, отбелязва „Класа“, като цитира интервю на Цачева за БНР.
Тригодишна условна присъда е най-тежкото наказание, постигнато до момента у нас по дело за злоупотреби с европейски средства, посочва пред „Сега“ Ангелина Митова от Върховната касационна прокуратура. Предвидените наказания са абсолютно несъотносими към високата степен на обществена опасност на подобни деяния, отбелязва Митова.
Икономистът Владимир Каролев предлага закон да отвори за данъчни проверки сметки и фирми, свързани с управлявалите страната през последните 20 години, пише „24 часа“, като добавя, че идеята се подкрепя от ГЕРБ и данъчните власти, при условие, че се окаже ефективна.
Държавната хазна може да получи близо 3 млрд. евро свежи пари от приватизацията на около 25 апетитни фирми, сочи анализ на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, с който разполага „Труд“. Според бизнеса, именно приватизацията може да се превърне в спасителния пояс за икономическата политика на кабинета „Борисов“, отбелязва изданието.
„Дянков е карикатура като управленец и радост за очите ми“, заявява в интервю за „Стандарт“ бившият вътрешен министър Румен Петков. Според него, неадекватното поведение на финансовия министър е довело до скандала с президента Георги Първанов.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството не е превело за февруари никакви пари за покриване на задълженията към строителните компании, е съобщил за „Пари“ изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Иван Бойков. Фирмите обмисляли да заведат дела, ако не им се плаща навреме.
Намерението на правителството да задължи държавните служители да плащат сами осигуровките си е, меко казано, цинично, се казва в писмо, разпространено от Синдикалната федерация на служителите в МВР, цитирано от „Новинар“.
Проверяват се всички българи с банкови сметки в Европейския съюз, твърди пред „Монитор“ изпълнителният директор на Агенцията за приходите Красимир Стефанов. Оборотите на бензиностанциите са се увеличили с 20%, след като са започнали да се отчитат онлайн, отбелязва още Стефанов.
Липсва животоподдържащо лекарство за деца, болни от левкемия, и родителите им са принудени да го внасят контрабандно от Гърция, алармира „Дума“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *