Преглед на печата

Под заглавие „Всяка коалиция е по-добра от повторен вот“ СТАНДАРТ публикува на две страници интервю с президента Георги Първанов, който призовава да се сложи край на обругаването в политиката. Резултатите от последните социологически проучвания за рейтингите на партиите преди изборите можете да прочетете в 24 ЧАСА и в ДНЕВНИК.

„Политиците могат да говорят 40 минути, без да кажат нищо и през цялото време да правят груби правоговорни грешки“ – констатацията е на преподавател в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. „Конституцията е закон. Книжовната норма – също“, казва преподавателят Владислав Миланов в интервю за 24 ЧАСА.

„Политиците у нас говорят на диалект“ – под това заглавие МОНИТОР представя резултатите от 5-годишно изследване на филолози от Софийския университет за езика на политиците.

„Тихо сменят полицейски шефове“ – гласи заглавието на първа страница на ТРУД. Вестникът продължава темата на втора и трета страница с кореспонденции от Монтана, Кюстендил, Враца, Бургас и Русе, в които става дума, според изданието, за поголовно пенсиониране на топченгета в районни управления и областни дирекции на МВР.

„Тройната коалиция уреди с постове 25 свои човека“ е друго заглавие на ТРУД. По повод вчерашното гласуване в Народното събрание на назначения в различни агенции и комисии вестник СЕГА отбелязва в заглавие на първа страница: „За 60 минути властта се окопа из институциите за 6 години напред“.

„20 галеници на управляващите бяха разставени из държавните комисии и агенции, които контролират голяма част от икономиката“, коментира вестникът.“Властта си раздели ключови постове преди изборите. Опозицията обвини управляващите в партизанщина“, пише НОВИНАР по същата тема.

ПАРИ прогнозира втори мандат за управителя на Централната банка Иван Искров. „В банковите среди подкрепят умерената и предвидима политика на Искров, допълва изданието. Под заглавие „Спешната помощ е далеч от европейския пример“ вестник ПАРИ коментира започналата реорганизация в това важно за пациентите звено.

ДУМА цитира министъра на здравеопазването Евгений Желев, който е категоричен, че Здравната каса има пари за лекарства. „Фелдшери ще лекуват в селата, в които няма джипита“, пише още ДУМА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *