Преглед на печата

 

 

Антикризисният план на кабинета ще удари сериозно всички доходи, е водещата тема в „Сега“. Подзаглавието пояснява, че правителството обмисля да се отнемат привилегиите на чиновниците, да се облагат брутните заплати и пенсиите, да се намалят майчинските и да се доплаща за лечение. Успоредно с това „Сега“ акцентира в първата си страница и върху обещаното от премиера Борисов до седмици да има разкрития за злоупотреби и корупция сред хора от сегашната власт на ГЕРБ.

Режат парите на майките, пише в „Стандарт“. В рубриката „Скандали“ всекидневникът посочва, че съдия вечеря с брат Галев. Към същата тема са откроени заглавията „Проверяват сметките на Панайот Генков и Ангел Христов“. Във вътрешните страници е публикувано изявление от Панайот Генков, в което той отрича да се е познавал Ангел Христов, единият от братя Галеви.
„Труд“ цитира премиера Борисов – АЕЦ-Белене на прокурор. Той заявил „Искам да чуя мнението на хората“. Поводът е свършеното от работна група, която предлага мерки срещу кризата. Тема е озаглавена „Сатър за всички“, като с едри букви са отбелязани някои от главните намерения на правителството.
В контекста на антикризисните мерки на правителството, „Дума“ на централно място публикува разкрития на синдикалист под заглавие „Чудовищни мерки готви кабинетът“.
До две-три седмици чакаме отговор от потенциални стратегически инвеститори, пише на първа страница в „Класа“ по повод проекта АЕЦ-Белене. Същевременно се посочва, че всички дейности и цялата документация по строителството на атомната електроцентрала ще бъдат предоставени на прокуратурата за проверка.
„Октопод в енергетиката“, съобщава „Монитор“. Изданието пояснява, че „Алианц“ и Димитър Желев, чрез съвместно дружество, прилапали 200 млн лв от застраховки“. Престъпната схема е с договори без конкурси, разкрило разследване на „Монитор“. Всекидневникът цитира намерението на Бойко Борисов да бъде безкомпромисен към всички. Цитиран е и американският посланик, който казва „Дните на безнаказаност свършиха“. Европейската народна партия ни дава рамо за милиард и половина евро последно за пътища, пише на първата си страница „Монитор“, като допълва това съобщение „Мартенс подкрепя на 300 процента правителството“. В друго разследване „Монитор“ разкрива, че Здравната каса е ползвана като банкомат.
Завод плаща заплата 35 лв и кашон с блузи, е централното заглавие на „24 часа“. Разкритията са от доспатското предприятие „Нитекс“, където работят 400 души, а часовият всекидневник пояснява, че в това предприятие дистибутор е била дъщерята на Иван Костов. Най-отгоре до главата на часовия всекидневник е публикувано съобщението, възмутило премиера Борисов, че за път от 22 км са фактурирани 222 млн лв.
„Новинар“ съобщава, че за момента е замразен строежът на метрото заради изключително ценни археологически разкрития при ЦУМ.
„Дневник“ отразява намерението на Европа да помага на Гърция, но само в краен случай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *