Преглед на печата

 
 

Козунакът под 5 лв. за килограм е менте, предупреждава от страниците на ТРУД председателят на Асоциацията на хлебопроизводителите Георги Попов. Той обяснява: „Като видите козунак, който струва 2 лв. за килограм, бъдете сигурни, че вътре няма нищо – нито захарта е достатъчно, а плънката от стафиди и ядки изобщо липсва.
За неуспешния опит на Разпети петък да бъде създадена партия ОТОМАН от небезизвестните братя Юзеирови, пише 24 ЧАСА. Цитирани са думите на единия от братята – Юзеир, който казва, че до 20 години България ще бъде управлявана от турци, цигани и помаци. „Българите ще трябва да го преглътнат. Ще сменим имената на градовете. Търговище ще се казва „Ески Джумая“, казва пред журналисти Юзеир Юзеиров. Той се заканил, че до седмица на тайно място ще учредят партията.
Въпреки опашките за изповедник в църквите за Възкресение Христово, свещеници не дават причастие без признати грехове, посочва СТАНДАРТ. В пловдивските храмове, например, вчера хора са чакали с часове, за да изплачат греховете си и да получат опрощение. Отец Евгений от църквата „Свети Николай“ разказва, че за първи път толкова много хора отиват за изповед. Дълги опашки от чакащи се извиха и пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ на Разпети петък, пише още изданието. „Много и различни обичаи има. Добре е да ги пазим, но важното е това, че почитаме Възкресението на нашия Господ“, казва председателят на църковното настоятелство епископ Тихон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *