Преглед на печата

 
 

Кризата стопи дебелите пачки спестени пари под дюшеците на българина и крадците вече отмъкват документи, в които са описани милиони, пише 24 ЧАСА във водещата си статия, озаглавена „Крадат целия поземлен архив на софийски район“. Според полицаи с тези документи апашите могат да продадат чужда земя на огромна стойност, а заради изчезналата документация много истински собственици сега трудно могат да докажат, че определен терен е техен.
800 хиляди коли се движат без задължителната застраховка „Гражданска отгворност“, четем още във вестника. Обхватът по застраховката е 76%, а от началото на годината е паднал дори до 72 на сто.
От 24 ЧАСА научаваме още, че държавната ТЕЦ „Марица Изток-2“ е платила фиктивни доставки на въглища за около 120 милиона лева. За това е алармирал директорът на ТЕЦ-а Георги Христозов в сигнал до премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов.
Над 600 хиляди лева са източени от НОИ само за шест месеца с надписани пенсии, отбелязва МОНИТОР. Отпуснатите заради шмекерии или недоглеждане на хората от института пенсии са близо 580, а 200 са заради грешки на работодателите.
Вестникът информира още, че в началото на следвашата година ще започне строителството на десет паркинга под училища и площади в София, а до месец трябва да стартира търг за избор на фирми, които да ги проектират.
Българските министри едва ли ще слязат от служебните коли, за да яхнат велосипеди или да ползват метрото до службата си, показва проверка на ТРУД. Според външния министър Николай Младенов карането на колело по улиците, както заради липсата на метро в Бояна обеща да се придвижва вицепремиерът Дянков, е опасно. Метро няма да ползва и строителният министър Росен Плевнелиев, както и земеделският шеф Мирослав Найденов.
В „Темата“ си, която този път е посветена на желаещите да учат във Великобритания, изданието обяснява, че според образователни експерти обучението на Острова ще става все по-трудно. Причината е, че британските вузове са притегателен център за безброй чужди студенти, а откакто българите ползват общоевроопейски стипендии, броят на заминалите за Албиона нашенци е скочил с 48%.
Частни фирми да построят нов затвор, а държавата да го изплаща на вноски, пише СТАНДАРТ като се позовава на шефа на затворите Петър Василев. Според него това е един от вариантите за изграждане на нова сграда. Василев обяснява, че занданите скоро ще се напълнят с осъдени Нагли, Медузи, Лихвари и Лапачи и следствените арести също са препълнени.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *