Преглед на печата

 
 

„Денят на Европа утре може да е щастлив за български тотаджия с повечко късмет, защото джакпотът във второ теглене на „6 от 49” ще прескочи 1 милион лева. В момента натрупаната сума е 980 хиляди лв. и с постъпленията за неделя със сигурност ще се акумулира джакпот с европейско измерение от над 500 000 евро. Парите са далеч от рекордните за тотото у нас 5,4 млн. лева от август 2004-а, но със сигурност с тях обикновеният играч няма да се вълнува от кризата”, информира „Труд“.
„24 часа“ обаче съобщава, че тото туризмът е най-новото занимание на българите от граничните райони. Докато преди у нас идваха масово чужденци, сега всяко отиване в Гърция или Румъния например се съчетава с пускането на фиш. Истерията бе особено голяма преди около месец, когато гърците разделиха 19 милиона евро на трима печеливши в най-популярната си игра “Джакпот”. За утрешния тираж обаче сумата е вече над 2 млн. В Румъния се играе за 3,5 милиона евро, като там рекордът е 10 милиона. Тези цифри са доста фрапантни, като се има предвид, че у нас най-много бе спечелено през август 2004 година, когато се бяха натрупали 5,6 милиона лева”, разказва изданието.
„Хиляди абонати на енергото се чудят как да си платят надписаните сметки за ток. Други направо са изпаднали в шок от констатациите на енергото, че са крадци на ток и заради това им начисляват суми от по 1000 лв. нагоре за шест месеца назад. Трети просто се отказват да се борят с монополистите ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН и най-често си тръгват напъдени от „любезни” служители”, пише „Монитор“. Вестникът се позовава на многобройните жалби на клиентите на трите енергодружества до Комисията за защита на потребителите и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.
400 000 софийски павета са в Атон. С тях започва изграждането на нов път от пристанището на Света гора до българския манастир „Св. Георги Зограф”, научил „Стандарт“. Настилката е дар от Столичната община. С решение на градския парламент София дава на манастира и 100 000 лв., станало ясно след завръщането на водената от вицепремиера Цветан Цветанов делегация в Атон.
„Учебната година за зрелостниците бе напълно провалена, и най-вече вторият срок. Това е изводът на повечето от директорите на гимназиите, които се готвят да пишат предложения до просветното ведомство за промени в 12-и клас”, научаваме от „Труд“. Причината за провала е, че учениците не стоят в клас, тъй като времето им е нужно за подготовка за кандидатстудентските изпити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *