Преглед на печата

 
За първи път от началото на кризата изтеглянето на капитали от България надхвърли вложенията на чуждите инвеститори. Според предварителните данни на БНБ за преките чуждестранни инвестиции през първото тримесечие има отлив на почти 22 милиона евро, съобщава Дневник.
Еврото достигна най-ниските си нива спрямо долара от четири години насам заради нови страхове относно стабилността на икономиките в еврозоната, съобщава Новинар. Вестник Класа допълва: много от държавите в еврозоната като Испания, Португалия, Италия и Франция, се ангажираха с извънредни мерки за ограничаване на разходите, което също заплашва икономическия ръст в региона. Спадът на единната валута предизвика „червено цунами“ по борсите по света, спад на петрола и ръст на златото.
Правителството трябва да приеме ясен регламент и да гарантира прозрачността при управлението на държавните пари. Това е мнението на водещи мениджъри у нас, цитирани от Пари. Банкери и финансови експерти препоръчаха приемането на правила за управление на държавните пари и редовно публикуване на информация за това, коментира изданието.
Мощен канал за контрабандни цигари под крилото на бившата ВИС-2 засекли спецслужбите ни след подслушване на тайна среща на босове от групировката, научил 24 часа. На срещата били двама бивши висаджии и ексмитничар от Кулата. В разговорите се чувало и за хора под псевдонима „лапачите“, за които се установило, че са депутати от опозицията, свързани с канала. От контрабандата на цигари само през последните 4 месеца държавата е загубила 265 млн. лв., сочат данните на митниците.
За първи път вчера ключов член на кабинета – вицепремиерът Цветан Цветанов, публично разкритикува работата на агенция „Митници“ коментира Сега. „Срастването на организираната престъпност, корупцията и политическите партии е довело до това състояние, в което днес се намира държавата и в частност митниците“, обяви шефът на МВР по повод операция в събота, при която бе разбит канал за доставка на цигари китайско производство.
Бившият военен министър Николай Цонев ще се изправи и пред военен съд за сключването на четири неизгодни сделки за нуждите на армията, информира Труд. Военноокръжната прокуратура внесе обвинителен акт срещу Цонев за доставката на самолетни части за нуждите на армията и за временно ползване на хладилна база срещу бартер.
МВР посегна на най-милото на Алексей Петров – басейна „Спартак”, е водещата новина за Стандарт. Арестуваната бивша барета държи под наем офиси там. Плувният комплекс бе и любимото му място за тренировки и срещи. Група юристи са натоварени със задачата да върнат сградата на вътрешното министерство.
298 стационарни радара и 83 камери за измерване на скоростта ще извадят от КАТ през летните месеци, предупреждава Монитор. Това ще бъде една от мерките за намаляване на катастрофите в отпускарските дни, тъй като броят на загиналите през юни, юли, август и септември рязко се увеличава, съобщили от Пътна полиция.
Плашат със Закон за печата, пише Дума. Работна група подготвя закон за печатните медии, обяви от Виена премиерът Бойко Борисов и хвърли в смут журналистическата гилдия в България. Министър-председателят не сметна за нужно да уточни какъв закон точно има предвид, само добави, че е много важно да се знае кои са собствениците на отделните медии у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *