Преглед на печата

 
 

Седемгодишният Веско е можело да бъде спасен още в деня на изчезването си, 27 април, пише 24 часа. Пенсионер и продавачка забелязали детето да тича в средата на шосе към Искърското дефиле, но не се обадили в полицията. Според следователи, ако двамата са се свързали с МВР, след като са видели само дете да тича по улицата, момчето е можело да бъде спасено.
Държавната агенция „Национална сигурност“ задължително ще издава „допуск“ за класифицирана информация на членовете на Висшия съдебен съвет, пише Труд. Идеята отдавна бе лансирана от шефа на МВР Цветан Цветанов и сега законно ще стане повод за подмяна на Висшия съдебен съвет, прогнозират юристи.
След фолкпевици и играчи от следващата седмица започват проверки на 470 футболни съдии, обявява в интервю за Стандарт шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. В момента, във връзка с операция „Октопод“ и следващите акции на МВР, обект на проверки и ревизии са над 150 физически и юридически лица, посочва Стефанов.
Вестник Пари обръща внимание на спора около „Булгартабак холдинг“. Митничар номер едно Ваньо Танов смята, че правителството се опитва да фалира холдинга, за да може да бъде продаден по-късно на безценица, но според независим финансов консултант, цитиран от вестника, мениджмънтът на „Булгартабак“ си върши работата много добре, тъй като на фона на силно конкурентния пазар и по-високия акциз успява да подобрява финансовите си резултати.
Предварителните данни за май сочат минимален дефицит от около 75-80 млн. лв., цитира вестник Класа прогноза на финансовия министър Симеон Дянков. Данните сочат увеличаване на приходите от мита и ДДС от внос спрямо същия месец на миналата година. Намалели са само при приходите от акцизи.
Без корекции в бюджета държавата е превела само 81% от субсидията за община Благоевград за месец юни, като по този начин я е лишила от 400 000 лв., които й се полагат по закон, алармира вестник Дума. И други общини са получили орязани държавни помощи без предупреждение и законово основание, добавя изданието.
Всеки, който между 2007 и 2009 г. си е внесъл от държава в Европейския съюз мощен автомобил „втора ръка“, ще може да поиска връщане на част от платения акциз, отбелязва вестник Сега. След решение на Съда на Евросъюза, според което България е облагала незаконно по-високо старите мощни автомобили, държавата ще върне на гражданите 120 млн. лв. Решението, което вече е в сила и е задължително за всички държавни органи, не може да се обжалва, подчертава Дневник.
Публичните домове в София, свързани с името на Алексей Петров, са закрити, пише Монитор. В момента проститутките се карат само по адреси на клиенти, посещавали поне 2-3 пъти бардаците, пише във вестника.
Кризата в отношенията между Турция и Израел може да се окаже печеливша за нашия туризъм, пише Новинар. Изданието цитира министъра на земеделието Мирослав Найденов, който по време на посещението си в Израел е бил информиран за възможността израелските туристи да изберат страната ни пред Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *