Преглед на печата

 
 
 

 

 

24 часа изнася на първата си страница скандални факти от одита на електроразпределителните дружества, според които през 2006 г. държавата тайно е пускала дружествата да изнасят парите си.
Труд допълва темата с информацията, че настоящият началник на държавния регулатор Ангел Семерджиев е участвал преди 4 години в прехвърлянето на дейности от ЕРП-тата на други фирми, които не се контролират от държавата, и така е подпомагал източването на пари.
„Длъжници осъдиха енергото“, информира Монитор. Лавина от дела завеждат абонати, набедени в кражба на ток. В същия вестник пише как градският прокурор на София Николай Кокинов се наложило да дава показания, след като е разкрит измамник, подписвал Кокинов под постановления за връщане на иззети имоти или пари.
Темата на Сега е озаглавена „Политици от всички партии строят в Царево като крайно нуждаещи се“. Проверка на изданието е установила, че от 2001 г. досега в Царево са гласувани над 200 сделки за отстъпено право на строеж, сред възползвалите се е и лидерът на ГЕРБ в града Евгени Николов.
Дневник излиза с водещо заглавие „Мерките за заетост – с минимален ефект“, държавните програми да помогнали само на 13 % от безработните. Данните са на националната статистика. От вестника научаваме и за друго проучване, според което банките все по-често предлагат покриване на стари заеми с нов кредит.
Темата на друг финансово-икономически всекидневник – Пари, е посветена на маневрите на правителството за запълване на дефицита. Емитирането на глобални облигации става все по-трудно, а на преден план изпъква споразумение с Международния валутен фонд, коментира изданието. Оттам научаваме и за нов индекс, който от есента ще измерва търговията на Българската фондова борса.
„Хотелиери се надцакват с евтини нощувки“, научаваме от първа страница на Стандарт. Най-евтината нощувка в историята на родния ни туризъм е от 96 ст. за легло в курорта „Калиакра“. Масово се дават като бонус скъпо струващите до тази година шезлонг и чадър на плажа. В интервю за Стандарт отстраненият от кметския пост на Сливен Йордан Лечков заявява „Удариха ме заради милионите от Европа, прокурорите станаха рекетьорска бригада“.
Една от темите в днешните централни вестници е на първа страница в Новинар – антимафиоти затвориха сайтове, от които могат да се четат и препечатват безплатно книги. Съществуването на тези сайтове нанесло на издателите щети за милиони левове, казват от ГДБОП.
„България е на 126-то място в класацията на провалените държави, е едно от заглавията в Класа. Вестникът се позовава на проучване на фондацията „Фонд за мир“, според което страната ни е в предупредителната зона с умерен риск. Според този рейтинг, най-големите компании в света се ориентират къде да инвестират, пояснява Класа.
Дума информира, че директорът на Ръководство „Въздушно движение“ Георги Ангелов е сменен изненадващо от транспортния министър само след половин година на този пост. Основният мотив за смяната бил забавяне на проекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *