Преглед на печата

 
 
 

 

 

Шефът на митничарите генерал Ваньо Танов свали с интервю пред Нова телевизия заместник-шефа на парламента Лъчезар Иванов, пише „Труд“. Вчера Танов разказа, че герберът е ходатайствал пред него да назначи за шеф на митница Калотина скандалния служител Сергей Бранков. Два часа по-късно Иванов се оттегли, посочва изданието.
Най-вероятно заместник-председател на парламента от квотата на ГЕРБ ще стане Красимир Велчев, но не е изключено поста да заеме и юристът Тодор Димитров, прогнозира „Новинар“.
„По отношение на натиска въру медиите Лъчезар Иванов е първолак в сравнение с Бойко Борисов и затова изгоря“, твърди депутатът от Коалиция за България Антон Кутев, цитиран от „Дума“.
Ден, след като София и Москва отбелязаха напредък по основните си енергийни проекти, изненадваща визита на американския посланик Джеймс Уорлик при енергийния министър Трайчо Трайков отново омъгли нещата, пише „Сега“. Уорлик изрази недоволство, че договорите с „Газпром“ са тайна, че правителството не работи за диверсификацията на газовите доставки и че се размразява „Белене“.
„Хаосът около АЕЦ „Белене“ става все по-голям“, отбелязва „Пари“, като цитира думите на финансовия министър Симеон Дянков, че държавата няма да осигури пари за първия реактор на централата. Варианти за излизане от ситуацията били опит за намиране на инвеститор до 2 месеца и предоговаряне на споразумението с „Атомстройекспорт“.
„Петрол холдинг“ е в напреднала фаза на преговори за продажбата на 200 атрактивни бензиностанции с руската петролна компания „Газпромнефт“, част от „Газпром“. Това са съобщили за „Дневник“ запознати източници, пожелали анонимност. Сделката трябвало да се финализира най-късно до средата на следващата година.
Спешно ще бъде обсъждана промяна в Закона за движението по пътищата, според която всеки шофьор, който влезе в насрещното на завой, да губи шофьорската си книжка за месец. Това е заявил в интервю за „24 часа“ секретарят на комисията по безопасност на движението Алекси Кесяков.
Частни линейки возят болни по морето с тарифа на таксита, алармира „Стандарт“. Взимат поне левче на километър, са разказали пред изданието потресени туристи от курортите край Варна. В Златни пясъци и Св. Константин и Елена това лято всички медицински услуги били платени. От здравното министерство обмисляли да командироват лекари от вътрешността в курортите.
Актовете на КАТ от днес ще бъдат качвани в в интернет, пише „Монитор“. След регистрация всеки шофьор вече ще може да проверява наказателните си постановления. На сайта ще бъде изписана и банкова сметка, на която шофьорите ще могат да се разплащат.
България е една от страните с най-малко ограничения за чуждестранните инвеститори, сочи доклад на Световната банка на тема „Трансгранично инвестиране“, цитиран от вестник „Класа“. В момента страната ни не прилага никакви забрани за международния бизнес в 31 от 33 наблюдавани сектора на икономиката, като и двата показателя, по които изоставаме, са от транспорта, уточнява изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *