Преглед на печата

 
 
 

 

 

„Потоп от Дунав до Девин“, алармира на първа страница Труд, дъжд до 50 л на кв м в 17 области е имало вчера, според вестника, а днес в седем области на страната предстоят валежи и гръмотевици. Изданието предлага анализ под заглавие „Рикошет ли уби Мариан рекета?“. Става дума за простреляния от полицията млад мъж по време на акцията „Килърите“, починал, според официалната версия, от раните си от рикоширал патрон.
Стандарат излиза с друго тревожно заглавие „Заговор срещу Несебър“ – чужденци наклеветили античния град пред ЮНЕСКО, наш зам.-министър лети спешно за Бразилия, където, на сесия на организацията, ще защитава правото на града да остане под защитата й. Несебър е застрашен да излезе от списъка на защитените антични селища заради презастрояване и нерегламентирана улична търговия.
24 часа публикува на първата си страница думи на премиера Бойко Борисов от интервю за вестник „Царят ми каза „Извини се на Милен за яхтата, иначе падаме от власт““. И още от интервюто „Потвърждавам за срещата в атинския хотел, но повече няма да кажа нищо“. Часовият вестник помества интервю и със зам.-кмета на София Минко Герджиков, който смята, че столичната община може да свали цената на парното.
Темата на Сега – „Българските ученици са и политически неграмотни“. Още едно международно проучване покава драматичен срив в знанията на гимназистите – този път по гражданско образование. Вестникът публикува анализ, от който преподавателят в престижния американски университет Корнел Ричард Фрийдмън заявява, че ерата на тезата „няма лоши деца, има само лоши родители“ е приключила.
Още един вестник с още едно тревожно заглавие, дошло този път от интервю на екоминистъра Нона Караджова за Република- „Питейната вода изчезва“. Има влошаване на качеството от основните източници – езерата и реките, допълва министър Караджова.
Финансовият Пари посвещава водещата си тема на пенсионната реформа. Премиерът обмисля осигурителната вноска да се повиши от 1 януари догодина с 2 %, за сметка на етапното увеличаване на осигурителния стаж. От Пари научаваме и че Цветелина Бориславова е намалила дела си в СИБАНК с над 2 на сто до 16 %.
Зам-началникът на „Охранителна полиция“ Алекси Стратиев заявява в интервю за Новинар „Няма да вземаме книжката при превишена скорост, но увеличаваме глобата“. И след 50 км в час повече на всеки километър отгоре да се плащат по 20 лв е една от идеите.
Темата на Монитор – Нашенци лъжат работодателите си, че са завършили в чужбина, плащали си по 400 евро за фалшива диплома от чуждестранен ВУЗ фантом.
Дума излиза със свое разследване, озаглавено „Села се изнасят в чужбина“. Жителите на с. Струмяни отиват на гурбет в Испания, масово бягат и от района на Карлово.
Дневник помества интервю с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, който казва, че очаква повече събираемост на данъците и обещава, че акцентите в публичните разходи за догодина ще са здравеопазването и съфинансирането на европроектите.
Класа излиза с изследване на „Галъп интернешънъл“, според което армията и МВР са с най-висок рейтинг. Нарастват притесненията на хората за цените и доходите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *