Преглед на печата

„Нови заплати след края на света“ е водещото заглавие на „Стандарт“. От вестника дори са написали втората част на изречението „…след края на света“ с червени букви, подчертавайки решението на правителството бюджетните заплати и пенсиите да не се повишават до края на 2012 г. Според наложило се напоследък тълкуване на календара на маите, именно в края на 2012-та ще настъпи края на света. Като допълнение на тази информация, „Стандарт“ анонсира на първата си страница и прогнозата на представители на бизнеса, че иде втора вълна на кризата.
„Дневник“ също информира за фискалните решения на правителството за следващите години, но заглавието е „Нереформираните сектори са приоритети в бюджет 2011“. Според експерти, кабинетът отпуска колана и залага нереалистичен икономически растеж.
„Буря отнесе гаражи и пътища“ е заглавието на фоторепортажа на „Труд“ за бурите в няколко района на страната, нанесли щети за стотици хиляди левове.
„Труд“ и „Сега“ акцентират от първите си страници на прокурорското предложение имотите и доходите на обвинителите да влязат в специален регистър. Тази идея е възникнала като изпълнение на една от препоръките на Брюксел за напредък в съдебната реформа.
За изпълнение на препоръките пише и „Монитор“ – Темида отговори на Европейската комисия с екшън план от 58 точки, комисията „Кушлев“ взима имането на бандити без присъда, ще конфискуват и парите на любовниците им, предлага правосъдното министерство.
В „Монитор“ пише за още едно законодателно намерение, но по повод предстоящия за обсъждане Избирателен кодекс. Идеите са : предизборните хроники по държавните радио и телевизия да са безплатни, да няма класации на песни или други произведения по електронните медии в изборния ден, психотест за кандидат-депутатите.
„24 часа“ избира за водеща тема на броя си ареста на съпругата на Вальо Топлото и трима негови приближени в момент на вземане на подкуп. Изданието помества цитат от пророчицата Вера Кочовска, която вчера имаше рожден ден. Според нея, страната потъва, но за това не е виновно правителството.
„Пари“ съобщава „Чистото море се отлага“, дащото до края на годината България е длъжна да изгради 70 нови пречиствателни станции, но това няма да се случи. Проблемът е най-видим по Черноморието, но нито държавата, нито хотелиерите искат да поемат разходите.
Заглавия от „Новинар“ : „Празнуващи българи запалиха гръцки остров“; „Санитарка задигна труп и го продаде“; „ФИДЕ скандало цака Топалов за световната титла“.
„Класа“ излиза с водещо заглавие, посветено на вчерашното съвместно заседание на бългаското и гръцкото правителство. „Каним Гърция в АЕЦ Белене, петролопроводът ще чака екооценка. Борисов и Папандреу договориха система за ранно предупреждение на наводненията, допълва „Класа“.
„Дума“ цитира думите на депутата от левицата Димчо Михалевски, според когото у нас има политика на палките. По искане на парламентарната група на Коалиция за България, вицепремиерът Цветан Цветанов днес ще бъде изслушан в Народното събрание по повод неправомерното нападение на полицаи в апартамент в Кърджали преди три дена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *