Преглед на печата

 
 
 

 

 

24 часа посвещава първата си страница на екстремната климатична действителност у нас и по света в обща статия под заглавие „Адска влага ни вари с 13 градуса отгоре“. Край морето климатът ни бил като на тропически отстров. 32 градуса се усещали като 45, в резултат – хора колабирали. В същата статия се обяснява, че ледник колкото територията на Варна тръгва на юг. Същевременно изразителни снимки показват ефекта от вчерашните бури, вилняли в някои краища на страната, някъде придружени с невиждани градушки.
Трите неделни издания разказват и за самоотвержената работа на българските пожарникаи, редом до колегите си и стотици доброволци в руската столица. Темата на Труд е озаглавена „Димен капан за наши в Москва“. Представители на изданието се свързали с българи, които недоумяват, защо София не евакуира поне част от екипа на мисията. Това вече направили редица други държави. Положението очевидно е много тежко и продължава да се влошава, след като властите в Москва призоваха майките с малки деца и бременните да напуснат столицата.
Труд отбелязва „Свети Влас пак без ток“. Позицията на броя е озаглавена „С кражби и на тъмно туризъм не става“. Само за една нощ проверки на данъчните из кръчми и барове по морето лъснали 300 000 лева скрит оборот, окаян обслужващ персонал, който се разписва под 65 лв. месечна заплата, а другото го взема на черно. Излезли на светло и близо 4 000 спестени лева от входни такси в клуб. Ама докато далаверите светнаха, продължава авторката Соня Гълъбарова, курортисти от Свети Влас и Слънчев бряг преживяха, някои за втори път, вълнуваща нощ на тъмно поради спирането на тока.
24 ЧАСА, макар и съвсем в дъното на първата си страница съобщава: „Канада ни мотае с 4 пратки антики“. Става дума за шумно огласеното разкритие за контрабанда на 20 000 старинни предмети, изкопани в България, които все още не са върнати. По повод статията прокурор Николай Соларов заявява: „Нищо чудно, свързаните със случая, през канала на брата на бившия главен прокурор Никола Филчев – Ангел Борисов, да се разминат само с глоба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *