Преглед на печата

 
 
 

 

 

Неотчужден курник и земи стопираха строителството на Лот 2 от магистрала „Тракия“, пише „Труд“. Строежът е блокиран край с. Загоре заради три частни имота, пропуснати при изготвянето на проекта за аутобана. Собствениците атакуват в Софийския администратвен съд заповедта на областния управител на Стара Загора Йордан Николов, с която той одържавява част от земята им. В Софийския градски съд се обжалва и заповед, издадена от члена на Управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров за събаряне на частни постройки по трасето, посочва „Дума“.
След проблема с километричните опашки за издаване на новите лични документи, се оказа, че и бланките за паспортите свършват, твърди зам-вътрешният министър Павлин Димитров, пише „Република“. Причината, според Димитров, е във фирмата-доставчик на бланките – „Сименс“. След скандала, от компанията доставили по спешност 9 000 бланки и се извинили по мейла, допълва „Стандарт“, като посочва, че заявките за документи през последната седмица със сигурност няма да бъдат изпълнени в срок. До момента министерството е загубило 130 000 лв. заради липсата на бланки, отбелязва „Новинар“. Средствата са изхарчени за командировъчни и гориво.
„Появи се свидетел на убийството на Белнейски“, пише на първа страница „24 часа“, като цитира Веселин Мартински, следовател по делото за убийството на сестрите, станало преди 4 години и половина. От юни разследващите били по следите на, свидетел, твърди Мартински, като уверява, че до 2 месеца разследването ще влезе в съда.
Държавата ще продължи да дава българско гражданство срещу дарения, пише „Сега“, като цитира интервю на министър Божидар Димитров за Българското национално радио. В случая няма законово нарушение, а се следва световната практика, твърди министърът без портфейл.
Повечето държавни енергийни компании успяват да се завърнат към големите печалби и дори да ги увеличат през тази година, посочва „Дневник“, като се позовава на отчетите на държавните компании към края на юни, публикувани на сайта на финансовото министерство. В транспортния сектор обаче загубите са се увеличили. БДЖ започва изпълнението на програма за оздравяване, която включва съкращаване на разходите и промяна на структурата на компанията, е темата на деня за вестник „Пари“. На първо място е намаляването на броя на вагоните и локомотивите, за да може да се поддържат само влаковете, необходими за извършване на превози през следващите 5 години.
Разкритите данъчни далавери по морето ще бъдат предадени на прокуратурата, съобщава „Монитор“, като се позовава на източници сред разследващите. Според запознати, шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов вече се е срещал с главния прокурор Борис Велчев, за обсъждане на нарушенията, допълва „Монитор“.
Възможно е до 2015 г. пет топлоцентрали у нас да спрат работа, тъй като ще им бъдат отнети комплексните разрешителни, алармира в. „Класа“. Необходими са незабавни вложения в съоръженията и да се покрият екологичните изисквания на Европейския съюз, посочва вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *