Преглед на печата

 
 
 

 

 

Повечето всекидневници пишат за заловени в сексоргии с деца трима учени от земеделското министерство, както и за продължението на скандала с изрезките от колбаси и заловените с изминал срок на годност кренвирши и салами.
Токът поскъпва с 3 % на година заради „зелената“ енергия, е водещото заглавие на „Сега“. На една от вътрешните страници на „Сега“ ще прочетете коментар по повод поредните мераци на поредната нова власт да промени Закона за радиото и телевизията, но, както винаги досега, това винаги е само в полза на управляващите.
„Труд“ информира на първа страница, че „няма да има забавачка за 5-годишните“ и пояснява, че депутати са подготвили предложение начинанието да бъде отложено с година, защото държавата и общините не са готови. По друг актуален въпрос от тази година се изказва прокурорът Светлозар Костов. В интервю за изданието той заявява „Пращам Алексей Петров на съд за изнудване“.
И „Пари“ отделя на страниците си място за образованието. Темата на финансовия всекидневник е за разминаването в учебните планове на висшите учебни заведения и държавните изисквания. Повече пари за образование, ама от 2011 г., пише изданието.
От „Монитор“ научаваме, че Христо Ковачки откраднал Мальовица чрез скандална замяна на гори. Сделката е била скрита от Българския туристически съюз. Вестникът ни травмира предварително с водещата за броя си информация, че наесен ще ни ударят два нови вируса, които могат да бъдат спрени само с ваксина. ,
„Близо 200 хиляди задгранични паспорта са отнети заради неплатени данъци“, отбелязва „Класа“. Предстоят първи присъди за укрити данъци и затваряне на заведения заради „черни каси“.
Според „Република“, след публикация във вестника, от спортния тотализатор започнали ди си признават, че имало грешка при регистрацията на фишовете и определени числа биват изхвърляни от компютъра. Читател на изданието е предупредил, че някои числа не са се падали от 70 тиража.
В интервю за „Дневник“ Диана Златанова от екосдружението „Балкани“ предупреждава, че масовото избиване на мечки у нас ще предизвика санкции от Европейската комисия.
„Европа може да спечели от меката сила на Турция в Близкия Изток“, казва в интервю за седмичния вестник „Политика“ Синан Юлген, председател на Центъра за икономика и външнополитически проучвания в Истанбул. Темата на броя е посветена на мисията на коалиционните сили в Ирак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *