Преглед на печата

 
 
 

 

 

„Жена арестувана, не издържа на опашка за паспорти“, информира на първа страница „24 часа“ и допълва, че във Варна две жени си скубали косите заради пререждане. По повод евентуалния вот на недоверие към правителството, за който БСП провежда консултации, Камен Костадинов заявява в интервю за вестника, че от ДПС не искат да се допускат грешките на предходни опозиционни партии да внасят вотове през месец и така да девалвират този сериозен политически инструмент.
И вестник „Сега“ отделя челно място на скандала във Варна, в който „МВР овладява опашките за паспорти със съд и глоби. На фона на целия хаос с паспортите, вместо гражданите да осъдят МВР за щети, унижения и загубено време, вътрешното ведомство успя да осъди изнервена жена за дребно хулиганство…“. Петьо Цеков от „Сега“, в анализ за промените в Закона за автомобилните превози коментира „Ще е странно, ако новата транспортна схема се реализира. Мъдрият премиер Борисов, макар и да не чете вестници, сигурно е наясно, че един от неговите министри удря и по бюджета, и по електората му.“.
„Труд“ излиза със стряскащо заглавие „2 712 българи са се опитали да се самоубият за година“, все повече хора в селата посягат на живота си заради бедност, според данни на Националния център за опазване на общественото здраве за 2009 г. Водещото заглавие за „Труд“ е „Моряците от „Панега“ свободни“.
За „Стандарт“ водеща тема е арестът на пернишкия заместник-окръжен прокурор Бисер Михайлов. Мистър 140 % е наричан прокурорът, защото печелел от лихварство с годишна лихва от 140 процента. Министърът на образованието Сергей Игнатов казва в интервю за „Стандарт“, че в България ни трябват не повече от 30 университета и института.
„Пари“ излиза днес със заглавие „Вакуум в здравната система“.
„Новинар“, в навечерието на първия учебен ден, информира, че от 15 септември ще има засилена полицейска охрана в училищата в пиковите часове на деня.
„Класа“ днес е с водещо заглавие „За първи път бележим ръст на приходите от данъци“ от началото на кризата. Това пише в отчетите на приходната агенция и Агенция „Митници“ за август.
Челното заглавие на „Дума“ е изведено от изследване на социологическата агенция МБМД, според което ГЕРБ губи близо 10 на сто от избирателите си, църквата бие кабинета с 8%.
„Монитор“ ни осведомява от първата си страница за готвените промени в правораздаването. Предвижда се създаване на нова наказателна концепция, главният прокурор е назначил пълна ревизия на контролните органи.
„Дневник“ цитира зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, според когото е възможно да се въведе такса за национална реклама върху фирмите в туризма.
Темата на излизащия днес седмичник „Политика“ е „Операция данъци“; предстои хората, които не плащат данъците си, да бъдат наказвани не само с глоба, но и със затвор.
В другия седмичник, „Гласове“, общинският съветник в София Желю Бойчев от БСП казва, че порочното преразпределение на публичните средства в София продължава, има добра приемственост между предишното и сегашното правителство в обслужването на частни интереси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *