Преглед на печата

 
 
 

 

 

Законът няма да бъде милостив към шофьорите, които след употреба на алкохол и наркотици са премазали и осакатили човек, пише 24 часа. Те няма да получават леки присъди, дори ако се признаят за виновни, след като парламентът прие на първо четене предложение за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, внесено на 29 юни, след статия в 24 часа, посочва изданието.
Досега съкратеното производство позволяваше на обвиняемите да получават присъда по-малка с една трета от предвидената в закона, уточнява Новинар. Вече убийците и извършителите на тежки престъпления няма да имат право на това.
Одобреното на първо четене създаване на спецсъд е противоконституционно, категорични са от левицата, посочва Дума. Това е предпоставка за създаване на полицейска държава, смята Любен Корнезов.
Водещи депутати от ГЕРБ бламираха ключов законопроект за борбата със сивата икономика, отбелязва Сега. С гласовете на управляващите правната комисия отхвърли на първо четене поправките на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Това означава, че вносителят, в случая Министерски съвет, ще трябва да го преработи.
Асоциацията на месопреработвателите настоява да бъдат направени нови анализи на продуктите с логото „Стара планина“, в които беше открита соя, пише Труд. Изданието цитира думи на председателя на асоциацията Кирил Вътев пред Българското национално радио, че, ако се налага, пробите ще бъдат изпратени до лаборатория в чужбина.
„Звездата „Стара планина“ залязва“, коментира Дневник, като добавя: липсата на контролна лаборатория е на път да компрометира гордостта на земеделското министерство.
Всички, които печелят достатъчно пари, но въпреки това не плащат здравни вноски, да отиват в затвора, поиска здравният министър д-р Стефан Константинов, пише Република. Така новият министър се застъпи за думите на премиера Бойко Борисов отпреди седмица, че онези, които си спестяват „данък здраве“, заслужават затвор.
Сърбия е успяла да осигури финансиране за строежа на газовата връзка между Дупница и Ниш, каза вчера пред Националното радио министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, пише Класа. Това щяло да позволи в най-скоро време развитие по проекта.
Тарторът на „Октопода“ Алексей Петров е прилапал апетитна сграда в София, благодарение на рекет и поредица от флашификации, са разкрили пред Монитор източници от Съдебната палата. Имотът се намира на бул. „Цар Борис III“, а пазарната му стойност е над 1 млн. евро.
Цената на златото полудя, пише вестник Пари. Големите колебания на основните валути, страхът от инфлация и от връщане на рецесията принудиха инвеститорите по цял свят да потърсят убежище в ценния метал, коментира изданието.
ЦСКА не е на босовете от „Титан“, а е в джоба на украински милиардер, са разкрили за Стандарт близки до истинския собственик Константин Жеваго. Заради невърнат заем отпреди 2 години, в момента „Титаните“ са само приносител на клубните акции и не могат да търгуват с тях, посочва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *